Kultúra

Itt az előzetese a meleg divattervezőről szóló új sorozatnak

Május 14-én érkezik Ryan Murphy bábáskodásával a Netflix minisorozata, a Halston, amely a hetvenes évek legendás amerikai divattervezőjének, Roy Halston Frowick (1932 -1990) karrierjét dolgozza a fel.

Hollywoodban az elmúlt években fellángolt a vita, hogy mennyire is etikus, ha heteroszexuális színészek alakítanak meleg karaktereket. A Pose sztárja, Billy Porter még 2019-ben jegyezte meg, hogy amint egy heteró színész eljátszik egy meleg karaktert, mindenki rögtön díjakkal halmozná el.

Eközben a nyíltan meleg Neil Patrick-Harris, aki egy heteró karakterrel futott be (Így jártam anyátokkal), nem lát abban kivetnivalót, hogy heterók játsszanak melegeket, amíg hajlandóak sokat beletenni a szerepbe.

McGregor a The Hollywood Reporternek nyilatkozva elmondta, hogy Halston megformálásába mindent beleadott, sőt, még varrni is megtanult a sorozat kedvéért. Mindezek ellenére úgy érzi, ha a sorozat kizárólag a divattervező szexualitásáról szólna, akkor ő is inkább egy meleg színészt javasolt volna.

Egyébként közel sem ez az első eset, hogy McGregor meleg lesz a vásznon: az 1996-os Párnakönyv és a 2009-es Szeretlek, Phillip Morris című filmekben is alakított már meleg karaktereket.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin