Hírek

II. Erzsébet nagyon örül az azonos neműek házasságának

Bár II. Erzsébet hatvanhárom éve Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, e hosszú idő alatt az azonos neműek házasságáról és a róla alkotott véleményéről még soha nem beszélt nyíltan.

 

 

Pedig a David Cameron által vezetett konzervatív kormány két éve megszavazta az egyenlő házasságot – a miniszterelnök saját bevallása szerint erre a törvényre az egyik legbüszkébb -, és idén január elseje óta Skócia meleg és leszbikus lakóinak is lehetőségük van hivatalos esküvőre.

Míg a királynő nyilvános fórumokon továbbra is hallgat, szűk körben állítólag nagyon határozott állásponton van. Erről Stephen Fry humorista mesélt múlt szombaton egy televíziós beszélgetésben. A nyíltan meleg férfi alig pár hete vette el élete szerelmét, a huszonhét éves Elliott Spencert.

 

Stephen Fry

 

A királynő egyik feladata, hogy minden törvényt aláírjon annak parlamenti elfogadása után. Amikor 2013 júliusában az egyenlő házasságról szóló törvényt szentesítette, a humorista szerint a következőket mondta:

„Nos, hatvankét évvel ezelőtt, amikor a trónra ültem, ki gondolta volna, hogy egyszer ilyesmit írok alá? Hát nem csodálatos?”

A királynő nem szemérmességből nem foglal állást ezekben a kérdésekben. Mint uralkodónak politikailag semlegesnek kell maradnia, még szavazati jogával sem élhet.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin