Utazás

Hűsöljünk északon! – Íme az 5 legjobb strand német földön

Bár nekünk a Balaton a Riviéra, ha kicsit távolabb tekintünk, külföldön is rengeteg gyönyörű strandot találunk. A varázslatos és meleg déli partok mellett kevesen számolnak a Balti- és az Északi-tenger vonalával, pedig ott is számtalan turistacsalogató strand várja a fürdőzni vágyókat, főleg Németországban.

A francia Riviéra, az olasz Cinque Terre vagy Görögország elképesztő szigetvilágának magával ragadó strandjai: általában ezeket a helyszíneket választjuk, ha tengerparti kiruccanásra vágyunk, és épp nem Horvátországnak vágunk neki autóval. De akadnak olyan helyszínek, amelyekre még csak nem is gondolunk. Ilyen célállomások például az Északi- és Balti-tenger partjainál található strandok, amelyektől többnyire azért ódzkodunk, mert attól félünk: túl hideg a víz. Az év bizonyos szakában azonban ezeken a strandokon is jókat hűsölhetünk, így érdemes Németország strandjaival is számolni, ha a vakációnkat tervezzük.

 

fotó: Mark-André Schulz-Niemax on Unsplash

Buhne 16

Az Északi-tenger amerikai partokat idéző homokos tengerpartján, Németország északnyugati részén, Sylt szigetén található a Buhne 16 elnevezésű strand, amelyet az ország legelőkelőbb üdülőhelyének tartanak. A szigetet egy keskeny gát köti össze a szárazfölddel, amely mentén vasúti pálya húzódik. Syltre így elsősorban vonattal lehet eljutni, az autósok speciális vasúti peronokon parkolhatnak vasparipáikkal. A szigeten egy kis repülőtér is található, amely belföldi járatokat és magánrepülőket fogad.

 

fotó: Florian Wehde on Unsplash

A varázslatos Juist

Juist szigetét a Watt tenger varázslatos földjének nevezik. A strand az Északi-tenger melléktengere mentén húzódó Fríz-szigetek közül a leghosszabb szigeten található, ahol a hűsítő habok mellett egyedülálló természeti látványosságok várják az ide érkezőket. A helyiek azt állítják, hogy a Juist Beach a világ legszebb helye és a természet igazi csodája. A helyi önkormányzat a következő 10 évben azt tervezi, hogy a szigetet a világ első környezetbarát üdülőhelyévé teszi egy klímasemleges régióban.

 

fotó: Philipp Deus on Unsplash

Binz

Binz strandja a Balti-tenger partvidékének egyik legszebb és legtisztább strandjaként ismert. Az üdülőhely hírneve több mint 150 éve kifogástalan, ezt bizonyítja, hogy a strand minden évben megkapja a „Kék zászló” nemzetközi környezetvédelmi minősítést, amely a strandok és kikötők vizének tisztaságát és a biztonsági előírásoknak való megfelelést hivatott jelezni. A binzi strandon nemcsak a horizont, de a parti építészet lehengerlő látványában is könnyű elveszni, miközben körbevesz minket a természet. A területet ősi tölgyek, gesztenyék, szilfák és nyárfák zöldje borítja be, míg a vizek védett természeti területnek számítanak.

 

fotó: Philipp Deus on Unsplash

Langeoog

A Fríz-szigetek egy másik tagján található Langeoog szintén környezetbarát üdülőhely. A területen nem megengedett a magángépjárművek használata, ezzel is a környezetet és a sziget ökoszisztémáját próbálják óvni. Ebből kifolyólag egy szinte érintetlen partszakaszon élvezhetjük a pihenést, a közlekedéshez pedig kerékpárt vagy lovas taxit vehetünk igénybe. A tűzoltóság és a mentők járművei képeznek kizárólagos kivételt a szabály alól. Ha ezt az állomást választjuk üdülésünk célpontjául, érdemes körültekintően eljárnunk, Langeoog strandja ugyanis a gyakori és magas árapályokról híres. Ez volt a fő oka annak, hogy a strandot 50 év alatt több száz méterrel keletebbre helyezték át.

 

fotó: Marvin Radke on Unsplash

Westerland

Gyönyörű táj, fehér homokos tengerpart: mintha csak Bora Borán járnánk, ám a festői szépségű strand valójában az Északi-tenger legnagyobb, német fennhatóság alatt álló parti üdülőhelye. A sziget egyszerűen felismerhető a térképen, ugyanis a hegyes orrú cipőben táncoló balerinára hasonlító alakja egyben a hely szimbólumává vált. A strand népszerűsége a kiváló turisztikai szervezésnek köszönhetően elnyerte a “német Beverly Hills” címet, amelyben a partszakasz szépsége mellett nagyban közrejátszott az itteni miliő, a naplementekor felejthetetlen élményt kínáló romantikus esti séták hangulata – akárcsak a kaliforniai Beverly Hillstől nem messze található Santa Monica partjának varázslatos atmoszférája.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin