Hírek

Homofób fenyegetések miatt zárt be egy queer edzőterem

Egy kanadai queer edzőterem előre nem látható időre bezárta kapuit a látogatók előtt, miután több homofób fenyegetést is kaptak.

Az edmontoni rendőrség máris hozzálátott a Patriot Pride Canada Wide szélsőjobboldali csoport bejegyzéseinek felülvizsgálásához, melyekben fenyegetéseket küldtek a Queerflex edzőteremnek. A Queerflex mindeddig remek lehetőséget biztosított látogatóinak, akik különböző harcművészeteket sajátíthattak el és külön önvédelmi kurzusokat indítottak az LMBTQ közösség számára – írja a Pink News.

 

Queerflex

 

A szélsőjobboldali csoport kinyomozta és közzétette az edzőterem munkatársainak lakcímét és személyes adatait, valamint látogatóikat „nemi zavarodottságban szenvedő unikornisnak” bélyegezte meg. Mindemellett azt is váltig állította, hogy az edzőterem arra szolgál, hogy gyarapítsák a „szélsőbaloldali terrorista” szervezeteket.

Az edzőterem nem érzi többé biztonságosnak a fennmaradást, ezért egyelőre úgy döntöttek, bezárják a helyet.

„A Queerflex minden fenyegetést, amelyet a látogatóinknak, a támogatóinknak, önkénteseknek, és bárki másnak küldenek, aki az edzőtermünkhöz kapcsolódik. Nem kockáztathatjuk senki épségét sem. Ennek fényében minden edzőtermi foglalkozás elmarad, további értesítésekig. Míg újra ki nem nyitunk, azon fogunk dolgozni, hogy az épületet biztonságosabbá tegyük. Nagyon sajnáljuk, hogy csalódást vagy kellemetlenséget okoztunk. Mégis, a tagjaink, támogatóink, önkénteseink épsége és biztonsága a legfontosabb számunkra.”

A Queerflex azt is hozzátette, hogy az ilyen esetek hívják fel rá a figyelmet, mekkora szükség van az LMBTQ közösség védelmére. A Patriot Pride Canada Wide korábban is okozott már felháborodást az országban, de hiába jelentették őket a rendőrségnek, szerintük a szélsőjobboldali csoport nem megy el a tettlegesség határáig. Most egy LMBTQ intézménynek mégis be kellett zárnia biztonságuk érdekében, és a támogatók abban reménykednek, hogy ezúttal a rendőrség komolyabb lépést tesz az ügyben.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin