Hírek

HIV-szűrőt vezetnének be a Grindr-en?

Egy kanadai egyetemi kutató arról írt a New Now Next portálra, hogy a HIV-státuszával kapcsolatos kérdéseket tett fel neki a randiapp. 

Egyelőre nem kell megijedni: a Grindr üzemeltetői csak felmérést készítettek arról, hogyan viszonyulnának hozzá a felhasználók, ha ez alapján is szűrhetőek lennének a felugró profilok. A legtöbben természetesen károsnak éreznék, ha ebbe az irányba fejlődne a szolgáltatás.

image

A fent említett weboldalra David Myles, a montreali egyetem egyik kutatója posztolta a screenshotokat, amiken a következő kérdéseket tették fel: mi a HIV-státuszod? milyen lenne, ha ez alapján is szűrhetnéd a megjelenő srácokat?

Daniel Reeders, a Bad Blood nevű blog egyik szerzője egyértelműen elítélte a lehetséges változtatást: „Vajon egy HIV-filterrel azt is be lehetne állítani, hogy a pozitívak egyáltalán ne látszódjanak a keresésekben – tehát tulajdonképpen blokkolni lehetne őket? Ha így lenne, és elég sok HIV-negatív ember használná, akkor a fertőzöttek egyfajta digitális karanténba kerülnének és láthatatlan kívülállókká válnának. Nem szabad olyan elavult kategóriákat használnunk, amik semmit nem tesznek a megelőzésért, csak kirekesztőek.”

A Grindr részéről egyelőre senki nem erősítette meg a filter bevezetését – reméljük, hogy végül nem fog életbe lépni ez a változtatás. HIV-vel élni ma már nem egyenlő sem a halállal, sem pedig azzal, hogy valaki azonnal továbbfertőzi partnereit, ezért különösen fontos lenne, hogy a világszerte népszerű randiapp se menjen szembe ezekkel az eredményekkel.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin