Itthon

Hétfőre tüntetést szerveznek a melegellenes propagandatörvény miatt

Budapest Pride sajtótájékoztató 2020. augusztus 22-én

 

A Kossuth térre szervez tüntetést hétfőre Propagandatörvény helyett elfogadást! címmel a Budapest Pride. Hét civil szervezettel – Amnesty International Magyarország, Háttér Társaság, Labrisz Leszbikus Egyesület, Magyar Helsinki Bizottság, Prizma Közösség, Szivárványcsaládokért Alapítvány, TASZ – együtt az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen tiltakoznak a résztvevők.

Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból – köztük a tévékből és az internetről is -, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

A kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

Mint a Budapes Pride írja, ha nem teszünk valamit, akkor diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának. Ezért fontos közösen kiállni egy olyan Magyarországért, ahol szeretni emberi jog, és ahol nem a gyűlölet és a kirekesztés, hanem az elfogadás tartja össze a közösségünket.

Tervezett program:
18:00-18:30: gyülekező a Kossuth téren
18:30-19:30: beszédek
19:30-tól: a résztvevők akciója a törvényjavaslat ellen
20:00-20:30: a tüntetés befejezése

A törvényjavaslat ellen tiltakozó petíció is indult, amit itt lehet aláírni.

TE IS ÍRD ALÁ A PETÍCIÓT!

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin