Nagyvilág

Halálosan megfenyegettek egy brazil színészt egy meleg csók miatt

Amaury Lorenzo. Fotó: Instagram

A latin-amerikai televíziós sorozatokban viszonylag ritkák az azonos nemű párok közötti csókjelenetek, különösen a piacvezető TV Globo csatornán. A Terra e Paixão (A vágy földje) című telenovellában azonban mégis nagy rajongótábora lett két meleg karakter románcának.

Egyikük Ramiro, egy titokban meleg, nyers cowboy, akit Amaury Lorenzo színész alakít. A másik szereplő Kelvin (Diego Martins), egy feminin, a nemek határait feszegető queer srác, aki úgy érzi, megrekedt vidéken. Mindkét színész nyíltan felvállalja, hogy az LMBTQ-közösség tagja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Canal Extra (@canalextra_) által megosztott bejegyzés

Nemrég a Globo közzétette a két szereplő közötti első csókjelenetet, és a közönség remekül fogadta, az epizód nézettségi rekordokat döntött meg a csatornán. Lorenzo ráadásul kiszivárgott információk szerint megkapja a legjobb új feltörekvő színész díjat is a sorozatért a Globo díjkiosztóján.

Nem mindenki örült azonban a jelenetnek és a díjnak, Lorenzo az Instagram-oldalán tette közzé, hogy halálos fenyegetést kapott miatta.

„Halálos fenyegetéseket kaptam az éjszaka folyamán, amellett, hogy sértegetnek a lényemmel és a munkámmal kapcsolatosan. Minden az igazságszolgáltatás kezében van. Mindez egy díj miatt. A tegnap este, a ma reggel és a ma délután is nehéz volt. Pokolian. Ezért voltam távol a közösségi médiától. Művészként azonban szeretetet sugárzok. És akik követnek engem, azok is szeretetet sugároznak. Nem a halált” – posztolta a színész Instagram-sztoriban.

A színész hozzátette, hogy történelmet írtak a jelenettel és ezt meg kell ünnepelni, a szeretet pedig sokkal fontosabb a gyűlöletnél. Lorenzo korábban, amikor egy interjúban felvállalta az orientációját, úgy nyilatkozott, hogy fontos, hogy beszéljen a társadalom ezekről a kérdésekről.

„Színházban tanítok, három diákomat azért gyilkolták meg, mert LMBTQ+ emberek. Az egyiket az apja ölte meg. Egy barátomat befogadtam az otthonomba, akit azért vertek meg, mert egy másik férfival volt az utcán” – magyarázta. „Voltak korábbi diákjaim, akiket evangélikus szüleik elzavartak, mert melegek voltak. Hogy ne vennék részt ebben a harcban?”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TV Globo (@tvglobo) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin