Hírek

Hajtóvadászat indult Egyiptomban a melegek ellen

Egyiptomi LMBTQ-aktivisták felhívták az országban, különösen a Kairó környékén élő meleg férfiak figyelmét, hogy sürgősen töröljék profiljukat a meleg társkereső oldalakról és távolítsák el telefonjukról a meleg randiapplikációkat.

Információk szerint eddig ugyanis legalább 13, de inkább 16 férfit tartóztattak le a hatóságok válaszul egy libanoni együttes múlt heti koncertjére. A Mashrou’ Leila szeptember 22-én adott koncertet a fővárosban. Frontemberük, Hamed Sinno nyíltan meleg és LMBTQ-aktivista. A koncert utáni beszámolók szerint a tömegben legalább öt szivárványzászló is feltűnt, amely éles indulatokat váltott ki a közvéleményben. Több politikus és televíziós személyiség is a zászlólengetők letartóztatását követelte.

Gízai-piramis

A letartóztatások száma hétfőn már hétnél járt, de azóta tovább növekedett és nem látni a végét. Így nem véletlen az aktivisták figyelmeztetése, akik további tanácsokkal is ellátták társaikat.

A randiapplikációk mellett a Facebook és Facebook Messenger törlése is javasolt a telefonról, illetve nem szabad olyannal találkozni, akivel korábban soha – ugyanis könnyen lehet, hogy álruhás rendőrrel van dolgunk. Érdemes törölni minden privát fotót, továbbá kerülni Kairó egyes elhíresült találkozópontjait.

Letartóztatás esetén tanácsos mindent tagadni és csak annyit mondani, hogy „ez nem történt meg„, vagy „nem tudom„, „nem az enyém.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin