Nagyvilág

Háborúba menne a homofób szenátor az LMBTQ-ellenes gyorsétteremláncért

Olyan vitába szállt bele Lindsey Graham, amihez a világon semmi köze. A Dél-Karolinát az Amerikai Egyesült Államok szenátusában 18 éve képviselő konzervatív politikus – akinek szexuális orientációja washingtoni körökben nyílt titoknak számít, és nem egyszer jelezték már férfi escortok, hogy látogatja őket – Twitter-háborúba kezdett annak kapcsán, hogy a Notre Dame hallgatói tiltakoznak a Chick-fil-A gyorsétteremlánc megtelepedése ellen az egyetem indianai kampuszán.

Ellenérzésük oka, hogy a cégről kiderült, az elmúlt két évtizedben számos esetben adományozott pénzt LMBTQ-ellenes ügyeknek, a 8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Dan Cathy vezérigazgató pedig személyesen is juttat a mai napig pénzt ilyen kampányoknak.

A hallgatók azt kérik társaiktól: írják alá a nyílt levelet, amelyben tiltakoznak az ellen, hogy akár egyetlen éttermet is nyithasson a Chick-fil-A az egyetem területén.

Ebbe a vitába szállt bele Graham egy Twitter-bejegyzéssel.

 

 

Elmondása szerint a Notre Dame-ra mindig is úgy tekintett mint hazája, sőt, a világ egyik legnagyszerűbb egyetemére, de az elmúlt napok történései elbizonytalanították, és a hallgatók mozgolódása szerinte veszélyes precedenst teremt.

Kiábrándító hallani, hogy néhány diák és oktató meg akarja tiltani a Chick-fil-A-nek, hogy üzletet nyisson az egyetemen, mert nem értenek egyet a Chick-fil-A alapítói által képviselt értékekkel. Milyen veszélyes precedenst teremtenek. (…) „Azt akarom, hogy Dél-Karolinában és egész Egyesült Államokban mindenki tudja, hogy támogatom a Chick-fil-A-t” – jelentette ki. „Remélem, nem kell, de akár háborúba is megyek a Chick fil-A által képviselt elvekért. (…) Nagyszerű ételek. Nagyszerű kiszolgálás. Nagyszerű értékek. Isten áldja a Chick fil-A-t!

A Chick-fil-A tagadja az előítéletességgel kapcsolatos vádakat, mondván: „A Chick-fil-A-nek nincs politikai vagy társadalmi programja, és mindenkit szívesen látunk éttermeinkben.

 

 

Trump egyik legfőbb támogatója, a homofób szenátor férfiprostituáltakhoz jár

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin