Itthon

Felmérést indít az Európai Unió az LMBTQ emberek helyzetéről

 

Harmadik alkalommal készít átfogó felmérést az LMBTQ emberek helyzetéről az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA). A szervezet segít biztosítani az EU-ban élők alapvető jogainak védelmét, ehhez gyűjtenek most adatokat összesen 30 országból. A felmérés eredményeit az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének honlapján teszik majd közzé 2024 első felében.

A kérdőív kitöltésére a Magyarországon élő leszbikus, meleg, biszexuális, transz, interszex, valamint nembináris és más dzsender-nonkonform személyeket is várják, amennyiben elmúltak 15 évesek. Olyan kérdésekre adhatunk válaszokat, mint hogy az azonos nemű párunkkal meg merjük-e fogni egymás kezét nyilvánosan, vagy hogy az elmúlt 12 hónapban ért-e minket hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációnk vagy a nemi identitásunk miatt.

Ezeken túlmenően az iskolai és a munkahelyi negatív megjegyzésekről is megkérdezik az európai kitöltőket, ahogy arról is, érzésük szerint hogyan változtak az adott országban az LMBTQ emberekkel szembeni előítéletek, és hogyan változott az ellenük elkövetett erőszak mértéke. Mindezek mellett az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége arra is kíváncsi, hogy véleményünk szerint Magyarország kormánya hatékonyan küzd-e az LMBTQ embereket érő hátrányos megkülönböztetés és intolerancia ellen.

A kérdőív kitöltése anonim, és legfeljebb 20 percet vesz igénybe. A szervezők szerint ez lesz a legnagyobb ilyen jellegű felmérés az EU-ban.

KATTINTS IDE A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉHEZ!

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin