Hírek

„Feketelistára” került az Eurovízió homofób belarusz kommentátora

Javában zajlik Tel-Avivban az idei Eurovíziós Dalfesztivál. A keddi, első napon két bónuszprodukcióval ajándékozták meg a közönséget, így elsőként a tavalyi győztes, Netta, majd Dana International is a színpadra léphettek.

Dana International érzelmes produkciója (Bruno Mars: Just the way you are) során különböző párok csókjainak lehettünk szemtanúi, ezzel hirdetve, hogy a szerelem mindenkié. Amikor azonban a kamera egy azonos nemű páron állapodott meg, a belarusz kommentátor, Yavhen Perlin így kommentált: „Oh, uramisten! Talán ezt nem kellene néznünk!

 

Élő adásban csattant el meleg csók az Eurovízión

 

A GayStarNews nem volt rest kiragadni Perlin többi megkérdőjelezhető megnyilvánulását sem: amikor a kamera egy férfira és egy nőre fókuszált, a kommentátor megkönnyebbülten sóhajtott fel: „Oké, ez egyelőre jó”. De balszerencséjére néhány pillanat múlva újra két férfit láthattunk, mire Perlin hangot adott kívánságának, miszerint az operatőr jobb párokat találhatna magának.

Ez természetesen nem maradhatott következmények nélkül, és Belarusz dalától függetlenül kezdték kritikával illetni a kommentátort az Eurovízió nézői: „Belarusz, tedd már túl magad rajta! Ez csak egy csók!”, vagy „Talán ez a műveletlen kommentátor csak elfelejtette az Eurovízió lényegét.

Belaruszban noha nem tiltja törvény az azonos neműek párkapcsolatát, nem léteznek diszkrimináció ellenes törvények sem az LMBTQ családok, a párok vagy dolgozók részére.

A teljesség kedvéért íme a verseny belarusz dala:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin