Hírek

Évtizedekre börtönbe kerül a szándékosan HIV-vel fertőző férfi

Az amerikai Stephen Koch eredetileg kábítószer birtoklásáért került letartóztatásra pár héttel ezelőtt. Levelezésének és online beszélgetéseinek átvizsgálása azonban nem várt, aggasztó fejleményt hozott.

Stephen Koch rendőrségi felvétele

A hatóságok eredetileg gyermekpornográfia tárolására kerestek bizonyítékot a férfi mobiltelefonján és számítógépén, de helyette arról olvashattak, hogy a 25 éves Stephen korábban szándékosan HIV-vírussal fertőzte meg magát. E tettel egyetlen célja volt: ő maga is tovább fertőzhessen és átadhassa a vírust gyanútlan szeretőinek.

E vád a bírósági tárgyalás során is elhangzott, de olyan hihetetlennek tűnt, hogy a bírónak vissza kellett kérdeznie. „Ez igaz?” Vallomásában Stephen megerősítette: igen, tudatosan tovább akarta adni a vírust másoknak. Az indítékul szolgáló okot azonban maga sem tudta. Egyelőre nem tudni, célt is ért-e bárkinél, de mivel a rendőrség időben elkapta, így ez talán kizárható.

Arkansas állam bírósága 50 év börtönbüntetésre ítélre a férfit, akinek a büntetésvégrehajtás során speciális javítóprogramokon is részt kell vennie.

Sajnos az utóbbi időben nem ez az első eset, hogy kezeletlen HIV-pozitív férfi tudatosan kísérel megfertőzni másokat. A 27 éves Daryll Rowe idén áprilisban kezdte meg életfogytig tartó börtönbüntetését, amiért bizonyíthatóan legalább 10 férfinek adta át a vírust az elmúlt években. Az ő története itt olvasható.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin