Itthon

Érvénytelen kérdésre érvénytelen válasz – fényfestéssel üzenik a Képviselői Irodaházon

Csütörtök hajnalban az érvénytelen népszavazásért kampányoló magyar civil szervezetek az All Out csapatával közösen egy újabb akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a népszavazáson az érvénytelen válasz az egyetlen jó megoldás.

Emberi jogokról nem tartunk népszavazást, azok elidegeníthetetlenek. Orbán homofób és transzfób „népszavazása” manipulatív és szégyenletes támadás a demokrácia, a pluralizmus és a békés együttélés ellen.” – mondta Matt Beard, az All Out igazgatója.

A fényképek kattintással teljes méretben is megtekinthetők (forrás: Amnesty International Magyarország).

 

 

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság vezetésével és további 12 magyar civil szervezet részvételével zajló kampányban a civilek azért dolgoznak, hogy a vasárnapi népszavazás érvénytelen legyen.

Ez a népszavazás egyenes folytatása a kormány eddigi homofób és transzfób politikájának, amely nemhogy nem véd meg senkit, de az eddiginél is nagyobb veszélybe sodorja az embereket azzal, hogy szalonképessé teszi a homofóbiát és transzfóbiát, illetve létfontosságú információktól zárja el a fiatalokat” – írjak közös közleményükben a civil szervezetek.

Ez a népszavazás a kormány propaganda eszköze, ha érvényes és eredményes lesz, azzal mindenki veszít, aki egy biztonságos és egyenlő Magyarországot szeretne. A magyar társadalom sokkal elfogadóbb, mint a kormánya, ezért nagyon fontos, hogy vasárnap mindenki, akinek fontos, hogy milyen hely lesz Magyarország hétfőtől, érvénytelenül szavazzon a népszavazáson.” – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

A kirekesztés és a gyűlölet soha nem lesz megoldás, az emberek megosztása pedig csak gyengíti a közösségünket. A vasárnapi népszavazáson egyértelmű a döntés: ha nem akarjuk, hogy folytatódjon a megbélyegzésre, tabusításra és kiközösítésre építő politika, akkor mind a négy kérdésnél az igeneket és a nemeket is be kell ikszelni. Egy érvénytelen népszavazással közelebb kerülhetünk egy biztonságosabb és egyenlőbb Magyarországhoz.” – mondta Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin