Nagyvilág

„Erkölcstelen tartalom” miatt blokkolták a Grindrt és a Tindert Pakisztánban

A Grindr, a Tinder és további három népszerű randiapplikáció esett áldozatául egy törvénynek, ami év elején lépett hatályba Pakisztánban. Az állampolgárokat a káros online tartalomtól védeni hivatott jogszabály rendeltetése szerint az online gyűlöletbeszéd, az álhírek, a terrorizmussal kapcsolatos hírek és az úgynevezett erkölcstelen tartalmak ellen veszi fel a harcot.

Kritikusai szerint a törvény azonban bújtatottan eszközt ad az állam kezébe, hogy afelett gyakoroljon cenzúrát, ami felett gyakorlatilag csak akar. A The Hindustian Times beszámolója szerint a Pakisztáni Telekommunikációs Hatóság (PTA) korábban figyelmeztette az érintett applikációk vezetőségét, miszerint szolgáltatásuk erkölcstelen tartalom terjesztésével törvényt sért.

 

 

Mivel az öt applikáció egyike sem reagált a figyelmeztetésben megadott határidőn belül, így blokkolva lettek. A PTA egyébként hasonló levelet küldött a YouTube-nak és a TikToknak is, kérve őket, hogy a megkérdőjelezhető tartalmak ne legyenek elérhetőek az ázsiai országban.

Bár Pakisztánban a transz jogok területén óriási előrelépés történt az elmúlt években – a transz embereknek lehetőségük van a törvény előtt önazonosnak maradni és a hivatalos papírokon nemet változtatni -, az azonos neműek közötti kapcsolat továbbra is tiltott, akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújtható.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin