Lifestyle

Először szerepel transz nő az amerikai Elle címlapján

A Pose sorozat sztárját, Indya Moore-t érte a megtiszteltetés, hogy a transz közösségből elsőként szerepelhet az amerikai Elle címlapján, a júniusi számban. Érdekesség, hogy a magyar Elle címlapján már idén februárban transz nőt köszönthettünk Ónodi Adél színésznő személyében:

 

Transznemű nő a magyar Elle címlapján!

 

Indya Moore amellett, hogy transznemű, gendersemleges is. Ahhoz azonban hosszú út vezetett, hogy elérhesse mindazt, ami azzá tette, aki – számol be róla az Out.

 

 

Moore fiúként született egy latinx, Jehova tanúi egyházhoz tartozó családban, ahonnan hamarosan árvaházba került. Ő maga úgy gondolja, szülei a maguk módján jót akartak neki, amikor mások gondjaira bízták, hiszen ezzel úgy hihették, megóvják őt a bántalmazásoktól. Éppenséggel csak arra nem jöttek rá, hogy azt csinálják gyermekükkel, amitől meg akarták óvni a világban: a kitaszítástól.

Az árvaház után Moore több nevelőcsaládhoz is került, mielőtt találkozott volna az első transznemű nővel életében, Dominique Jacksonnal. Később talán a sors akarta így, de egy transznemű nő gondjaira bízták, aki mellett hormonokat kezdett el szedni, melyek javították a hangulatát és segítségükkel jobb kapcsolatot tudott kialakítani saját testével is. Amikor azonban nevelője abbahagyta a hormonok beszerzését, Moore-nak más utat kellett találnia; így kötött ki tizenhat évesen a prostitúciónál.

Életének mélypontja után azonban nem adta fel, hogy valaha vigye is valamire. Többen is felfedezték Instagramon, majd film és sorozat szerepeket kapott, és az IMG modellügynökség is leszerződtette. Mindennek köszönhetően Indya Moore végre úgy érzi, élete most érkezett el ahhoz a pillanathoz, amikor minden a helyére került.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin