Nagyvilág

Először coming outolt hivatalban lévő női kormánytag Franciaországban

Coming outolt a francia Demokratikus Mozgalom (Mouvement démocrate, rövidítve MoDem) politikusa és egyben legfiatalabb minisztere. Sarah El Haïry egy interjúban árulta el, hogy leszbikus, és jelenleg is randizik valakivel.

Az Oktatási Minisztérium ifjúságért felelős államtitkára ezt szinte mellékesen említette meg, amikor arról beszélt, hogy kizárólag a családja és a partnere miatt szokott felnézni a Twitterre.

Partnere említésével El Haïry történelemet írt: ő lett az első női kormánytag Franciaországban, aki az LMBTQ-közösség tagjaként coming outolt.

Ifjúsági államtitkári kinevezése óta a 34 éves politikus rendszeresen kiáll a nők és az LMBTQ-közösség jogai mellett is.

 

 

El Haïry többször felszólalt az LMBTQ-közösséggel szembeni diszkrimináció ellen, és azt mondta, hogy az LMBTQ-jogok előmozdítása „mindennapos harc”.

Sajnos a homofóbia és a transzfóbia még mindig komoly problémát jelentenek Franciaországban: a homofób és transzfób támadások még mindig aggasztóan gyakoriak, és a Le Monde jelentése szerint 2020-hoz képest 2021-ben 27,6 százalékkal nőtt a „szexuális irányultság vagy nemi identitás miatt” elkövetett bűncselekményekről szóló bejelentések száma.

 

Újabb négy ország csatlakozott a propagandatörvény elleni perhez

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin