Nagyvilág

Egy friss kutatás szerint Nagy-Britannia queerebb, mint valaha

A Stonewall legújabb jelentése szerint Nagy-Britannia egyre inkább „szivárványnemzetté” válik: a Z generáció (jellemzően azokat sorolják ide, akik 1995 és 2009 között születtek)  tagjai közül átlagosan ötből kettőnek van valamilyen nem heteroszexuális vonzódása.

A jelentés megállapítja, hogy a fiatalabbak nagyobb valószínűséggel vallják magukat queernek, és hagyják el a hagyományos címkézését saját szexuális orientációjuknak. A Z generáció körében a megkérdezettek 71 százaléka azonosította magát heteróként – szemben a Baby Boomerek (56-75 évesek) 91 százalékával.

A Nagy-Britanniában 2000 ember bevonásával készült tanulmány azt is megállapította, hogy a Z generáció 40 százaléka mutatott olyan vonzódási mintát, amelyet queer-nek lehet nevezni. Ez a statisztika egy növekvő „szivárványnemzetre” utal, amelyet a fiatalabb generációk vezetnek.

A magukat melegnek vallók aránya hasonló, mint az idősebb generációk tagjai között, de a Z generáció 3 százalékát találták leszbikusnak – szemben a Baby Boomerek és az X generáció (43-56 év közüttiek) kevesebb mint 1 százalékával. Emellett a megkérdezett Baby Boomerek mindössze 2 százaléka vallotta magát biszexuálisnak, szemben a Z generáció 14 százalékával.

A felmérés megállapította, hogy a magukat nem heteroszexuálisnak vallók számának növekedése annak eredménye lehet, hogy a társadalom kevésbé ellenséges az LMBTQ-emberekkel szemben.

A Stonewall kutatása azt is megállapította, hogy a megkérdezettek 1 százaléka vallotta magát transz nőnek, transz férfinak, vagy nembináris személynek.

Ötből két megkérdezett (39 százalék) mondta, hogy van olyan közeli barátja vagy családtagja, aki leszbikus vagy meleg, 22 százalék mondta, hogy van olyan, aki biszexuális, és kilenc százaléknak van olyan, aki transznemű.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin