Nagyvilág

Florida kormányzója tiltaná, hogy az iskolákban LMBTQ-témákról lehessen beszélni

Úgy fest, a hírhedten homo- és transzfób floridai kormányzó, Ron DeSantis támogatja a törvényjavaslatot, amely tiltaná az LMBTQ-identitásokról folyó beszélgetéseket az osztálytermekben.

A republikánus kormányzó egy miami fellépése során azt mondta, hogy “teljesen helytelen”, ha tanárok és egyéb iskolai alkalmazottak beszélgetést folytatnak a diákokkal a nemi identitásukról vagy szexuális irányultságukról. Állítása szerint egyes iskolákban “előfordultak olyan esetek”, amikor a gyerekeknek azt mondták, hogy “még ne válasszák meg a nemüket” – számol be a CBS Miami.

Láttunk olyan eseteket, amikor egyes emberek azt mondták a diákoknak az iskolában, hogyÓ, hát, ne aggódj, ne válaszd még meg a nemedet, foglalkozz inkább ezzel a sok más dologgal“” – mondta DeSantis. “Nem mondják el a szülőknek, hogy ezek a beszélgetések zajlanak. Ez teljesen helytelen.

De azt is elismerte, hogy ezek az állítólagos esetek “nem történnek nagy számban”. Majd kijelentette, hogy az iskoláknak olvasást, írást, természettudományokat, történelmet és “az amerikai alkotmány megértését” kellene tanítaniuk a gyerekeknek.

A CNN szerint ez volt az első alkalom, hogy Ron DeSantis nyilvánosan jelezte, támogatja a konzervatív törvényhozók azon törekvését, hogy betiltsák az LMBTQ-emberekről folytatott beszélgetéseket az iskolákban.

A képviselőházi törvényjavaslat (HB 1557), amelyet “Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslatnak neveztek el, tiltaná a floridai iskoláknak az LMBTQ-emberekről szóló tantermi beszélgetéseket “az általános iskolai osztályokban vagy olyan módon, amely nem felel meg a diákok életkorának vagy fejlődésének“.

A jogszabály értelmében a szülők beperelhetnék az iskolákat, ha a tanárok vagy az egyéb iskolai alkalmazottak a nemi identitásról és a szexualitásról beszélgetnének a diákokkal.

A HB 1557-es törvényjavaslat a képviselőház oktatási és foglalkoztatási bizottságából már továbbjutott, és az igazságügyi bizottság jóváhagyására van szükség ahhoz, hogy a képviselőház elé kerülhessen.

Egy hasonló szenátusi kezdeményezés (SB 1834) meghallgatását jelenleg a szenátus oktatási bizottsága tervezi.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb