Hírek

Egy felmérés szerint tízből hét azonos nemű pár az interneten ismerkedik

Egy felmérés szerint az amerikai azonos párok 65 %-a ismerkedett meg az online felületen, többek között randi applikációk segítségével, míg a heteroszexuális párok csupán 39 %-a választotta az ismerkedésnek ezen fajtáját.

 

 

 

Két amerikai egyetem, a Stanford és az Új-Mexikói Egyetem diákjai döntöttek úgy, hogy korábbi tanulmányok segítségével publikálják saját munkájukat, amely során arra voltak kíváncsiak: hogyan helyettesíti az online randizás az ismerkedés más formáit az Egyesült Államokban?

A kész tanulmány szerint az Egyesült Államokban a második világháború végétől egészen 2013-ig a heteroszexuális párok találkozásának legelterjedtebb módja az volt, ha egy barát vagy ismerős mutatta be őket egymásnak. Az internet népszerűségének növekedése azonban azt eredményezte, hogy az emberek már baráti környezetük segítsége nélkül is párra találtak.

A kutatás megállapította a különbséget a heteroszexuális és az azonos nemű párok között, ami abban merül ki, hogy míg a legtöbb heteró könnyedén talál randi partnert a barátai vagy családja közreműködésével, az LMBTQ közösség tagjainak sokszor nehezére esik ez az internet nélkül, ahol „személyre szabottan” ismerkedhetnek – írja a Pink News.

Az online randizást azért is tartják elterjedtebbnek az LMBTQ közösség körében, mert ha esetleg még előbújás előtt állnak, nem kell beavatniuk családjukat és barátaikat, amíg nem állnak készen rá, de mégis kereshetnek maguknak randi partnert.

Az pedig, hogy egyre több randi applikációt fejlesztenek ki az LMBTQ közösség számára, valóban azt bizonyítja, hogy az amerikai kutatásnak megfelelően egyre többen használják párkeresési célra az internetet és a különböző alkalmazásokat. Bár ezeknek is megvan a maguk veszélye, és nem árt egy-egy találkozás előtt a lehető legtöbbet megtudni reménybeli partnerünkről.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin