Nagyvilág

Egy amerikai lelkész szerint a Duolingóba „beszivárogtak” a melegek

Danil Kutsar, a Sure Foundation baptista egyház egyik washingtoni lelkésze szerint óvakodni kell a Duolingo nyelvtanulós applikációtól, mert „beszivárogtak” oda a melegek. Erről beszélt egyik prédikációjában.

„Olyanokat tanítanak, hogy … izé… A legrosszabb, amit láttam, hogy azt tanítják, hogy…. ‘his husband’ [az ő (férfi) férje], értitek. Meg ilyeneket.”

„Az a jó, hogy bármikor ilyen b*ziságot látok, akkor jelentem nekik, hogy ez nem oké, hogy ez helytelen, értitek, megmondom nekik, hogy ez nem helyes” – mondta a lelkipásztor, arra utalva, hogy az applikáció lehetővé teszi a nyelvtani hibák és elgépelések jelentését.

Kutsar gyakran használja az applikációt nyelvtanulásra, és megjegyezte, hogy „minden nyelv más”, de akkor is, „a b*zik beszivárogtak a Duolingóba, szóval legyetek óvatosak! Biztos vagyok benne, hogy minden játékot b*zisítottak, már. Ha ha ha! Biztos, hogy az összes létező játékba b*zikat tettek, meg k*rvákat, meg drogokat és gyilkolászást, és ez nem segít nektek”.

A Duolingo applikációt természetesen LMBTQ emberek is használják nyelvtanulásra, így természetes, hogy olyan kifejezések is szerepeljenek a repertoárban, amelyek számukra is hasznosak.

A Sure Foundation egyház az extrém módon LMBTQ-ellenes újbaptista mozgalom tagja, lelkipásztoraik gyakran használnak LMBTQ szitokszavakat, sőt erőszakra is bíztatnak a közösség tagjai ellen. Kutsar tavaly például azt mondta egy prédikációjában, hogy reméli, „minden meleg meghal”. Később, amikor tweeteknek köszönhetően a videó virális lett, azt nyilatkozta, hogy nem bánta meg, amit mondott, és továbbra is azt reméli, hogy „minden szodomita meghal”.

Nem ő az egyetlen lelkész az Egyesült Államokban, aki nyíltan LMBTQ-ellenes. Andrew Wommack tévés lelkipásztor például egyszer azt nyilatkozta, hogy a melegeknek címkét kéne viselniük a homlokukon „veszélyes lehet az egészségre” felirattal.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin