Kultúra

Dumbledore és Grindelwald valójában szeretők voltak?

Az új Legendás állatok filmben, a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteiben láthatjuk először Albus Dumbledore-t melegként a filmvásznon. De vajon a film főgonosza, Gellert Grindelwald, valóban a szeretője volt?

 

 

A film egészen az 1920-as évekig repít vissza minket, amikor Albus Dumbledore még vidám fiatalember volt és nem az az idős iskolaigazgató, amilyennek a Harry Potter filmekben láthattuk. Ezúttal pedig nem más, mint Jude Law bújik a varázsló bőrébe.

A Legendás állatok több utalást is tett új előzeteseiben egy szorosabb kötelékre Jude Law Dumbledore-ja és Johnny Depp Grindelwaldja között. Az írónő, J.K. Rowling már korábban elárulta: mindig is melegként tekintett Albus Dumbledore-ra – még ha ezt nem is osztotta meg olvasóival a könyvekben, és a filmekben sem lett megemlítve.

Mindig is melegként gondoltam Dumbledore-ra. […] Dumbledore beleszeretett Grindelwaldba, és emiatt még váratlanabbul érte, amikor Grindelwald megmutatta, milyen is ő valójában” – nyilatkozta akokr az írónő.

Amikor a filmben várható kapcsolatábrázolásra gondolunk, emlékeznünk kell az előzetesben történtekre. Mint amikor Newt Scamander (Eddie Redmayne) megkérdezi Dumbledore-t, hogy miért nem próbálja meg ő elfogni Grindelwaldot? A varázsló csupán ennyit mond: „Nem léphetek fel Grindelwalddal szemben.

 

 

Ezen indoklás is okot ad rá, hogy komolyabb kapcsolatot sejtsünk a két varázsló között, de mindezeken felül ott van Edevis tükre is, amely mindenki legmélyebb vágyait mutatja meg – Dumbledore nem mást lát benne, mint magát Grindelwaldot.

A rendező további morzsát elhintett: „Dumbledore-nak nagyon erős kapcsolata volt Grindelwalddal, amikor fiatalabbak voltak. Beleszerettek egymás ötleteibe, ideológiájába és egymásba.

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Budapesten forgatta legújabb videoklipjét Ellie Goulding

Next post

LMBTQI a gyerekem! – Közösségi nap az elfogadás jegyében