Kultúra

Drag queenekkel nevez jövőre Nagy-Britannia az Eurovízióba?

Javában zajlik Nagy-Britannia történetének első Drag Race versenye, amelynek már a trailere is nagyon szórakoztatóra sikerült. A BBC hármas csatornáján futó műsorban – amelynek házigazdája, akárcsak az Egyesült Államokban, maga RuPaul – tíz drag queen szállt versenybe a koronáért és a múlt heti adás különösen közel került a nézők szívéhez.

Ebben ugyanis a megmaradt hat indulónak két csapatra oszolva egy-egy lánybandát kellett alakítaniuk és előadni RuPaul és a zsűri előtt a külön erre az alkalomra írt és általuk koreografált Break Up Bye Bye című számot.

 

A Frock Destroyers, azaz Blu Hydrangea, Baga Chipz és Divina De Campo

 

A kihívást a Frock Destroyers nyerte és úgy tűnik nemcsak a zsűri tetszését nyerték el – az általuk előadott verzió pillanatokon belül a brit iTunes lista második helyére robbant be.

A rajongók azonban nem álltak itt meg: petíció indult, amelyben kezdeményezik, hogy Nagy-Britannia jövőre ezt a számot és a Frock Destroyers rögtönzött csapatát nevezze be az Eurovíziós Dalfesztiválra. Jelenleg több, mint 5 ezer aláírásnál járnak.

Nagy-Britannia régóta szenved a szörnyű nevezésektől, amelyek nem tükrözik hűen országunkat és így az általuk elért eredmény is mindig szörnyű. A Brexit miatt úgy tűnhet, hogy veszítünk sokszínűségünkből és az egyenlőségre törekvésünkből, változtassunk hát ezen a Frock Destroyers-szel!” – olvasható a honlapon.

A britekre valóban rájár a rúd, ha Eurovíziós Dalfesztiválról van szó: 2009 óta nem végeztek TOP10-ben, nyerni pedig utoljára 1997-ben sikerült.

A Drag Race jelenet már elérhető Instagramon:

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Here’s the #FrockDestroyers with this week’s top 10 single „Break Up Bye Bye”. #DragRaceUK

RuPaul’s Drag Race UK (@dragraceukbbc) által megosztott bejegyzés,

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin