Hírek

Donald Trump is velünk „ünnepli” a pride hónapot

 
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke újra felhívta magára a figyelmet egy Twitter-bejegyzésével, melyet ezúttal a Pride hónap ünneplésének szentelt.

„Miközben az LMBTQ Pride hónapot ünnepeljük, és felismerjük a kimagasló közreműködéseket, melyeket az LMBTQ-közösség tett nemzetünkért, álljunk ki azok mellett, akiknek országa továbbra is világszerte bünteti, bebörtönzi vagy éppenséggel kivégzi LMBTQ-lakosait orientációjuk miatt. A kormányom globális kampányt indított a homoszexualitás dekriminalizálására, és minden nemzetet felkérünk arra, hogy csatlakozzanak hozzánk!”

 

 

A bejegyzés mostanra elért majdnem 30 ezer megosztást és 130 ezer kedvelést, de ahogy a Pink News cikkéből megtudhatjuk, nem mindenki örült az elnök szavainak. Sőt, akadtak, akik kétségbe is vonták szándékait. Az amerikai színész, Jesse Tyler Fergusson egyenesen kijelentette, hogy Trump nem ünnepelheti velük a Pride hónapot, miközben az év többi részében megvonja segítségét az LMBTQ-közösségtől – kezdve a transzneműek jogától, hogy teljesítsék katonai szolgálatukat, azon jogok megtépázásán keresztül, melyek az azonos nemű párokat megilletik örökbefogadás esetén, egészen addig a pontig, hogy engedélyeztette az egészségügyi dolgozóknak a vallási meggyőződésen alapuló elutasítását LMBTQ-betegeiknek.
Nos, Alyssa Milano ennél rövidebb üzenetet küldött az amerikai elnöknek, mely minden bizonnyal hasonló hatást ért el, mint Fergusson véleménye:

„Hogy merészeli?”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin