Nagyvilág

Donald Trump a transznemű sportolók eltiltását ígéri újraválasztása esetén

Donald Trump, egykori republikánus elnök három év kihagyás után szombat este megtartotta első texasi MAGA (Make America Great Again) gyűlését. Szokásához híven több mint egyórás, szövevényes beszédében Trump egy sor ígéretet tett.

Megtiltjuk a férfiaknak, hogy részt vegyenek a női sportokban” – mondta a „Trump 2024” feliratú pólókba és sapkákba öltözött híveinek. „Annyira nevetséges.

 

 

Lia Thomas, a Pennsylvaniai Egyetem transznemű úszójának felemelkedését is elítélte, aki minden egyes lökésével azt látta, hogy a transz sportolók körüli kultúrharc örvénylik körülötte.

Hallottatok arról a férfiról, aki az úszócsapatban van?” – tette fel a kérdést Lia Thomas úszóra utalva, szándékosan férfiként és nem nőként emlegetve. A transznemű nő a Pennsylvaniai Egyetem sportolójaként két női rekordot is megdöntött, 38 másodpercet ráverve a legközelebbi vetélytársára.

Trump ezután a transz súlyemelőket vette célba, például Laurel Hubbardot. „De a legjobbak a súlyemelő rekordok” – mondta. „Egy fickó besétál és egy kézzel megdönti a rekordot, amely azelőtt 20 évig tartotta magát. (…) Sok-sok, sok-sok, sok-sok, sok-sok, sok-sok, sok-sok kilóval megdönti„.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin