Hírek

Csecsenföldön koncentrációs táborba zárják a melegeket

Felfoghatatlan: újra koncentrációs táborok üzemelnek Európában.

 

Miután az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön tucatnyi meleg férfit elhurcoltak a csecsen hatóságok, orosz LMBTQ aktivisták és emberi jogi csoportok nyomozásba fogtak. Egy Argun nevű városban akadtak az eltűntek nyomára, a közel száz meleg férfit egy korábbi katonai börtönből kialakított koncentrációs táborba zárták. A fogvatartottak közül már többen életüket veszthették. Az Orosz LMBTQ Szövetség szerint

„semmilyen nemzeti törvény vagy vallási szokás nem igazolhatja emberek elrablását és meggyilkolását. Mert ez bűncselekmény.”

 

 

Az aktivisták számos internáló tábor találtak, ahol megölik az áldozatokat, vagy Csecsenföld elhagyására kényszerítik őket. Egyiküknek sikerült megszöknie a táborból, elmondása szerint mindenkitől pénzt követeltek a szabadságért. Egy másik egykori rab szerint veréssel kényszerítik további melegek nevének kiadását, és ehhez villamosszéket is használnak.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az Európai Unió külügyminiszterei Oroszország azonnali beavatkozását követelik.

 

(DailyMail)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin