Hírek

Csecsenföld elnöke: Ramadán kezdetéig elpusztítom a melegeket

Április elején az orosz ellenzéki napilap, a Novaja Gazeta erősítette meg az orosz jogvédők körében terjedő hírt, miszerint tucatjával tüntetik el a melegeket Csecsenföld utcáiról a helyi hatóságok. Értesülések szerint a rendfenntartók “nem tradicionális szexuális orientációjuk miatt” kezdték begyűjteni a 16-65 év közti férfiakat, mostanáig több, mint százat. Az elhurcoltak közül többeket holtan találtak, a jelek szerint őket kivégezték.

A csecsen hatóságok hivatalosan tagadják a vádakat, azzal érvelve, hogy amennyiben valakiről Csecsenföldön kiderülne, hogy meleg, “a saját családja intézné el.” Ezzel szemben egyre több túlélő története kerül napvilágra, állításuk szerint a náci Németországot idéző koncentrációs táborokat állítottak föl, a gyanúsítottakat villamosszékben kínozzák annak érdekében, hogy újabb neveket nyerjenek ki belőlük.

Csecsenföld – a térképen pirossal jelölve

A felfoghatatlan népirtás az egész nyugati világot megrengette, rendszeresek a tiltakozások, tüntetések és számos aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy valahogy leállásra késztessék Csecsenföld utait. Az Európai Uniós és az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterei Oroszországot is felszólították, hogy lépjen közbe.

A téma legutóbb a brit Parlament alsóházában került napirendre, ahol Sir Alan Duncan, kül- és nemzetközösségi ügyekért felelős helyettes államtitkár tájékoztatta a képviselőket. A brit Külügyminisztériumnak emberjogi szervezetek megerősítették a hírt, miszerint a folyamatos tagadás ellenére a koncentrációs táborok felállítása és a kivégzések igenis a csecsen állami vezetés tudatos döntéseinek köszönhetőek. Az első számú felelős pedig nem más, mint maga az elnök, Ramzan Kadirov.

Ramzan Kadirov

A múltban több alkalommal is indított más erőszakos kampányokat és ezúttal erőit az LMBT-közösség ellen irányítja. Forrásaink szerint Ramadán kezdetéig el akarja pusztítani a teljes közösséget” – jelentette ki a politikus, aki maga is vállaltan meleg.

Ramadán az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amelynek során a muszlimok napkeltétől napnyugtáik böjtölnek. Kezdete idén május 26-ra esik és tekintettel arra, hogy Csecsenföld lakosságának nagy része muszlim, így fontos ünnepnek számít.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin