Hírek

„Családvédő” kampány indult Olaszországban

Az olasz Il Messaggero számolt be róla, miszerint Olaszország több nagyvárosát, így Torinót, Rómát, Milánót és Nápolyt is úgynevezett családvédő plakátok lepték el.

Két férfi nem ad ki egy anyát“ – szól a kampány szlogenje, melyet két szervezet, a Pro vita és a Generazione Famiglia indított. Az üzenet egyértelmű: az azonos nemű párok – különösen ha két férfiről van szó – nem tekinthetőek családnak.

 

 

A plakátokon két férfi áll, akiket „szülő 1“ és „szülő 2“ címkével jelölnek. Ők egy bevásárlókocsit tolnak, amiben egy síró kisgyerek áll, akinek a mellkasán egy vonalkód van: mintha az azonos nemű szülők árucikknek tekintenék a vásárolt gyereket. LMBTQ-jogi szerveztek és a torinói polgármester egyaránt tiltakozásukat fejezték ki a plakátok miatt.

Olaszországban – ahol a mai napig meghatározó a római katolikus egyház befolyása – 2016 óta törvényes a meleg és leszbikus párok bejegyzett élettársi kapcsolata, házasságra azonban továbbra sincs lehetőségük. Gyermek örökbefogadásához minden esetben egyedi bírósági döntés szükséges.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin