Sport

Coming outolt a profi kosárlabdázó Isaac Humphries

 

A 24 éves Isaac Humphries profi kosárlabdázó, korábban az NBA-s Atlanta Hawksnál játszott, majd az ausztrál  Melbourne Unitedhez igazolt, akikkel az NBL-ben, a nemzeti kosárlabdabajnokságban játszik. Ő az első NBL-es sportoló, aki coming outolt, és jelenleg ő az egyelten nyíltan meleg játékos az élvonalbeli kosárlabdában az egész világon. Humphries a CNN-nek beszélt az érzéseiről az előbújással kapcsolatosan.

Elmesélte például, hogy Ausztráliában olyan környezetben nőtt fel, ahol nem volt kérdés, hogy mindenkinek heteroszexuálisnak kell lennie. És ezen az élsport sem változtatott, sőt.

Magán fiúiskolába jártam úgy 13 éves koromtól, ahol az volt az elvárás, hogy mindenki heteroszexuális, és kész. A dolgok nem változtak, amikor profi kosárlabdázó lettem; az LMBTQ+ képviselet ritkán van jelen a férfiak által dominált élsportokban, ahol általában negatív különbségként tekintenek rá. Bárki, aki járt már öltözőben, megérti az ott uralkodó érzéseket. Ott van a nem szándékos, de sértő szleng, és minden olyan dolog kigúnyolása, aminek meleg vonatkozásai vannak.

 

Humphries élsportolóként egy ideig megpróbált beilleszkedni és az elvárásoknak megfelelően élni: sok pénzt keresni, csajozni, és a karrierjét építeni. Ám amikor a mérkőzések véget értek, csak az üres lakás és a depresszió várta, amin tovább rontott egy sérülés. Még az öngyilkosság is megfordult a fejében.

Los Angeles-be utazott lábadozni a sérülését követően, és az ottani atmoszféra döbbentette rá, hogy másképp is élhetne: „A világ legsikeresebb emberei között – zenészek, televíziós és filmes producerek, médiaszemélyiségek, A-listás hírességek – voltam, és láthattam, hogy nyíltan melegnek lenni örömöt is okozhat. Életemben először azt láttam, hogy a csúcson lévő emberek képesek nyíltan és őszintén beszélni arról, hogy kik is ők valójában, ez pedig zsigeri és ragályos boldogsággal járt.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isaac Humphries (@isaachumphries7)

 

Isaac Humphries felszabadító érzésként élte meg a Los Angeles-i LMBTQ-közösséggel való találkozást, ami megadta neki a végső lökést arra, hogy felvállalja önmagát. A kosaras reméli, hogy egyszer a sport is olyan elfogadó közeggé válhat, mint amilyet Los Angelesben tapasztalt:

„Lehetsz meleg férfi és elit kosárlabdázó egszerre a világ egyik legjobb bajnokságában. Én vagyok erre az élő bizonyíték.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin