Hírek

Chicago leszbikus polgármestere kirúgatja a tüntetőt buzizó rendőrt

Egy héttel ezelőtt terjedt el a közösségi médiában egy videó az egyik chicagói Black Lives Matters tüntetésről, ahol egy tüntető az egyik rendőrt megdobta egy nagyobb tárggyal. Bár a tárgy nem találta el és így nem sebesítette meg a férfit, ő haragra gerjedt, visszafordult és lebuzizta az illetőt.

 

Az incidenst jelentették a városi rendőrségen és nyomozás indult az ügyben. Megszólalt az eset kapcsán Chicago tavaly tavasszal megválasztott, nyíltan leszbikus polgármestere, Lori Lightfoot is: „Nem toleráljuk azokat, akik átlépik ezt a határt. Nem toleráljuk a túlkapást.

Nem tűrjük a nyers és homofób megnyilvánulásokat, amelyek szégyent hoznak a jelvényre, bemocskolják a chicagói rendőrség becsületét és mindazt, ami minket chicagóivá tesz. Ha egyike vagy azoknak, akik ilyesmit művelnek (…) – bármit, ami szembemegy a város rendőrség elveivel -, megtalálunk, azonosítunk és megfosztunk rendőri jogosítványaidtól. Pont.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón és bátorított mindenkit, aki hasonló visszaélést tapasztalt, hogy jelentse az esetet egy ingyenesen hívható városi számon.

 

Polgármesterek a szivárvány alatt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin