Hírek

Brazília mostantól bünteti a homo- és transzfóbiát

Döntött a brazil legfelsőbb bíróság: rasszizmusnak minősül a meleg, leszbikus és transz emberek diszkriminációja. A tervezetet 6 bíró támogatta a 11-ből. Az aktivisták szerint ez a döntés komoly előrelépés az LMBTQ közösség életében, amely folyamatos támodásoknak van kitéve az országban – írja az BBC nyomán az Index. Ügyeket az sem segíti, hogy idén év elején egy magát büszke homofóbnak valló államfője lett az országnak.

 

Meggyilkolták Brazília legismertebb leszbikus aktivistáját

 

A Grupo Gay da Bahia jogvédő szervezet szerint idén már 141 embert öltek meg a közösségükből, tavaly 420-at. Pedig az azonos nemű párok házassága 2013 óta törvényes, és gyermeket is fogadhatnak örökbe az országban.

A brazil katolikus egyházban egyre több a fiatal, nyitottabb gondolodású tag, akik előszeretettel harcolnak az egyházon belül is azért, hogy jobban elfogadják a meleg közösség tagjait. Mindezek ellenére növekszik a homoszexuális emberek ellen elkövetett erőszakok száma. Az új törvény alapján ezek az esetek mostantól szigorúbb elbírálás alá kerülnek, az ország rasszizmus elleni törvényét alkalmazzák majd ezekre az esetekre is, amíg a Kongresszus külön törvényt nem alkot, ami kifejezetten az LMBTQ közösség védelmét szolgálja majd.

Previous post

Nem igaz, hogy melegek és leszbikusok nem fogadhatnak örökbe Magyarországon

Next post

Továbbra is törvénybe ütköző marad Kenyában a homoszexualitás