Hírek

Brazília mostantól bünteti a homo- és transzfóbiát

Döntött a brazil legfelsőbb bíróság: rasszizmusnak minősül a meleg, leszbikus és transz emberek diszkriminációja. A tervezetet 6 bíró támogatta a 11-ből. Az aktivisták szerint ez a döntés komoly előrelépés az LMBTQ közösség életében, amely folyamatos támodásoknak van kitéve az országban – írja az BBC nyomán az Index. Ügyeket az sem segíti, hogy idén év elején egy magát büszke homofóbnak valló államfője lett az országnak.

A Grupo Gay da Bahia jogvédő szervezet szerint idén már 141 embert öltek meg a közösségükből, tavaly 420-at. Pedig az azonos nemű párok házassága 2013 óta törvényes, és gyermeket is fogadhatnak örökbe az országban.

A brazil katolikus egyházban egyre több a fiatal, nyitottabb gondolodású tag, akik előszeretettel harcolnak az egyházon belül is azért, hogy jobban elfogadják a meleg közösség tagjait. Mindezek ellenére növekszik a homoszexuális emberek ellen elkövetett erőszakok száma. Az új törvény alapján ezek az esetek mostantól szigorúbb elbírálás alá kerülnek, az ország rasszizmus elleni törvényét alkalmazzák majd ezekre az esetekre is, amíg a Kongresszus külön törvényt nem alkot, ami kifejezetten az LMBTQ közösség védelmét szolgálja majd.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin