Hírek

Börtönbe küldtek Szaúd-Arábiában egy férfit, mert az LMBTQ-jogokról posztolt

Szabadságvesztésre és pénzbírságra ítéltek Szaúd-Arábiában egy ott élő jemeni férfit, miután Snapchat oldalán videóval állt ki az LMBTQ-jogok mellett. Miután Mohamad al-Bokarit a börtönben társai rendszeresen szóban fenyegették, a fegyőrök pedig fizikailag bántalmazták, így néhány hónapot követően – eredetileg 10 hónap letöltendőt kapott – deportálták az országból.

Al-Bokarit áprilisban tartóztatták le, a vád szerint egyrészt a homoszexualitás reklámozásával, másrészt nőimitációval sértette a közerkölcsöt. Szülőhazáját, Jement korábban azért kényszerült elhagyni, mert rendszeresen kapott halálos fenyegetéseket idegenektől.

Mindenkinek megvannak a maga jogai” – hallható az arab nyelvű videóban, amely miatt a szaúdi rendőrség letartóztatta al-Bokarit. „A homoszexuálisoknak is megvannak a maguk jogai. Remélem békén hagyjátok a homoszexuális embereket és nem avatkoztok be a magánéletükbe.

 

 

Szaúd-Arábia egyike azoknak az országoknak, ahol homoszexualitás vádja miatt a mai napig halálbüntetés szabható ki. Jelenleg Afganisztán, Brunei, Irán, Mauritánia, Nigéria (egyes részei), Katar, Szaúd-Arábia, Szomália, Egyesült Arab Emírségek és Jemen alkotja a teljes listát.

Szudánban néhány héttel ezzelőtt törölték el az erre vonatkozó törvényt:

 

Szudán nem bünteti többé halállal a homoszexualitást

 

Borítókép: Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin