Nagyvilág

Bocsánatot kért az orosz cég, amiért egy szivárványcsalád szerepelt a reklámjukban

fotó: VkusVill Natural Products / Facebook

 

Így működik a gyakorlatban az Oroszországból importált homofób propagandatörvény, amit az Orbán-kormány erőltetett át itthon:

A VkusVill nevű orosz bioélelmiszer-lánc a múlt héten az új promóciós anyagában egy valódi szivárványcsaládot is szerepeltetett. Az egészségtudatos családokat bemutató sorozat részeként egy leszbikus pár, Juma és Zsenya is helyet kapott a két lányukkal, Milával és Alinával. A család az etikus veganizmus és a fair trade híve, és szállást is biztosítanak olyan LMBTQ embereknek, akiket a saját családjuk nem fogad el.

„Úgy gondoljuk, hogy képmutatás lenne, ha nem mutatnánk be valódi ügyfeleink családjait”

 

– írta a VkusVill, és arra kérték az olvasókat, „mérlegeljék az összes érvet és ellenérvet”, mielőtt reagálnának.

 

 

A népszerű kiskereskedelmi lánc a június 30-i promóciós darabját a biztonság kedvéért a 18+ felirattal jelölte meg, hogy megfeleljen annak a homofób propagandatörvénynek, amely „tiltja a homoszexualitás megjelenítést 18 aluliak számára” – pont mint a magyar párja.

Ám a törvényi megfelelés sem volt elég. A hírhedten homofób szentpétervári képviselő, Vitalij Milonov a közösségi médiában elítélte az „istentelen” hirdetést, majd miután egy ismert LMBTQ-ellenes csoport cikkezni kezdett a hirdetésről, elözönlötték a gyűlölködő felhasználók a VkusVill közösségi profilját.

A cég vette a jelzést, és nem csak törölték a hirdetést, de az eredeti anyag helyére kitettek egy apa-anya-gyerekek fotót, és hajlongva kértek bocsánatot az ország népétől:

„Volt egy cikk ezen az oldalon, amely számos ügyfelünk, alkalmazottunk, partnerünk és beszállítónk érzéseit sértette.

Sajnáljuk, hogy ez megtörtént, és ezt a saját hibánknak tekintjük, amely néhány alkalmazottunk szakmaiatlansága miatt fordulhatott elő.

Cégünk célja, hogy mindennap friss és ízletes termékekkel lássa el vásárlóit, nem pedig hogy politikai vagy társadalmi nézeteket tükröző cikkeket tegyen közzé. Semmiképpen sem akartunk a viszály és a gyűlölet forrásává válni.

Őszintén elnézést kérünk minden ügyfelünktől, alkalmazottunktól, partnerünktől és beszállítónktól.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin