Itthon

Betiltaná a szivárványzászlók kihelyezését középületeken a Mi Hazánk

Törvényben tiltaná meg a szivárványzászló középületre vagy elé helyezését a Mi Hazánk Mozgalom. Ezt Novák Előd, a párt alelnöke jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján – számol be a 24.hu.

A szélsőjobboldali párt országgyűlési képviselője a nap folyamán nyújtotta be a kezdeményezést, amellyel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról szóló törvényt módosítanák. „Egyfelől a jelkép kitűzése a gyerekek számára is látható propaganda, másrészt garázdaságot valósít meg, mivel megbotránkoztat másokat” – érvel a politikus.

A politikus szerint a közvélemény a kirívó szeméremsértésekkel, család- és közösségellenességgel azonosítja a szivárványzászló jelképeként használó mozgalmat. „A szivárványzászló középületeink homlokzatán a magyar nemzeti lobogó mellett, azzal azonos méretben, mintegy egyenrangúként történő elhelyezése sértő és lealacsonyító módon meggyalázza Magyarország zászlaját, az elvileg kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket” – fogalmazott Novák.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin