Hírek

Beperelte az államot az esküvői fotós, hogy elutasíthassa az azonos nemű párokat

Chris Herring

 

Közel sem ez az első eset, hogy egy esküvő fotós annak a jogát követeli magának, hogy diszkriminálhassa az azonos nemű párokat. Ezen a héten lépett érvénybe az USA Virginia államában az a törvény, ami tiltja az LMBTQ emberek diszkriminációját a munkahelyeken, a lakásbérlésnél, vagy éppen a szolgáltatások igénybevételénél. Aki mégis megpróbálja, az először ötvenezer, később akár százezer dollár bírságot kockáztat.

Egy norfolki esküvői fotós, Chris Herring szerint ezzel azonban sérül az ő vallásszabadsághoz való joga, ezért beperelte az egész államot. Herring azt állítja, az ő hitével ellentétes az, hogy „reklámozza” az egyenlő házasságot. A fotóst a perben a hírhedt homofób gyűlöletcsoportként nyilvántartott Alliance Defending Freedom képviseli.

A The Washington Times által szemlézett, 53 oldalas beadványuk szerint Herringet „lehetetlen választás elé állítja” a törvény. Vagy megszegi és anyagilag tönkremegy, vagy a hitével ellentétes nézeteket kell reklámoznia, vagy pedig be kell zárnia a vállalkozását:

„És pontosan ez az, amit a virginai hivatalnokok szánnak azoknak, akik ezeket a vallási tanításokat tartják a házasságról. A törvényt megszavazó képviselők szerint a Chris Herringhez hasonló elveket vallók bigottak, és végtelen szankciókkal akarják büntetni őket, hogy eltávolítsák őket a nyilvánosságból.”

A közzétett sajtóközlemény szerint Herring úgy véli, nem az állam dolga megmondani azt, hogy ő mit fotózzon le, vagy mit osszon meg a honlapján. Úgy pedig végképp nem, hogy ő aztán nem diszkriminál senkit. Él a művészi szabadságával, és szenvedélyes fotósként a Teremtés gyermekeit örökíti meg. Bárkiről készít fotókat szívesen, ahogy például LMBTQ személyekről reklámfotókat is akár, és jó szándékát bizonyítja, hogy elítéli a rasszizmust is. Soha nem lenne hajlandó rasszista fotókat készíteni, és ő tényleg nem diszkriminál senkit, de ahogy nem vállal pornográf anyagokat, prostitúciót vagy drogturizmust reklámozó anyagokat, úgy azonos nemű esküvőket sem.

„Boldogan dolgozok minden ügyféllel, de nem vagyok képes és nem is fogom hagyni, hogy az állam olyan üzenet közvetítésére kényszerítsen, ami ellentétes a hitemmel.”

Az ügyészség részéről az államot véletlenül épp egy névrokona, Mark Herring képviseli, aki világosság tette, hogy Virginai összes lakójának, így az LMBTQ polgároknak is joga van ahhoz, hogy sehol se érje őket diszkrimináció.

 

 

Nem akar azonos nemű esküvőkön fotózni, ezért beperelt egy egész várost

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin