Hírek

Nem akar azonos nemű esküvőkön fotózni, ezért beperelt egy egész várost

Chelsey Nelson munka közben

 

Az amerikai fotóst, Chelsey Nelsont meglehetősen felzaklatta, hogy városa, a hétszázezres Louisville esélyegyenlőségi rendeletben szabályozza, nem érheti az LMBTQ polgárokat diszkrimináció. Méghozzá elég régóta: 1999-ben Kentucky államban ők voltak az elsők, akik ilyen rendeletet hoztak. Nelson most ennek akar véget vetni.

Ő ugyanis nem kíván azonos nemű esküvőkön képeket készíteni – nem mintha eddig bármikor is felkérték volna ilyesmire. De hogy biztosra menjen, most beperelte a saját városát, és a helyi kerületi bíróságtól követeli, adjanak neki írásos végzést arról, hogy soha is kell azonos nemű esküvőkön dolgoznia.

Az érdektelen helyi ügy azonnal a reflektorfénybe került, amikor amerikai igazságügyi minisztérium Nelson mellé állt, és közölték, jó eséllyel megnyeri a pert, ugyanis sérülnének a fotós alkotmányos jogai, ha egy olyan ceremónián való munkára köteleznék, ami ellenkezik a vallásos meggyőződésével.

Márpedig a vallási szabadság miatt a minisztérium szerint a városnak esélye sincs „észszerű érvekkel” bebizonyítania, miért áll jogukban arra kötelezni Nelsont, hogy ne diszkriminálja az LMBTQ embereket. Az ügy pikantériája, ahogy arról az NBC News is beszámol, hogy a fotóst ráadásul két olyan ügyvéd képviseli, akiket egy homofób gyűlöletcsoportként nyilvántartott szervezet pénzel.

Ezek ellenére Chelsey Nelson arról biztosítja az LMBTQ közösséget, hogy az esküvők kivételével bármilyen egyéb eseményeken boldogan áll a rendelkezésükre.

 

 

A cukrász szerint Jézus sem sütött volna esküvői tortát meleg pároknak – Humen Online

A vallásos konzervatívok hőse lett Amerikában Jack Phillips, aki még 2012-ben megtagadta egy azonos nemű pár esküvői tortájának elkészítését. Az ezt követő perekkel országos hírűvé vált cukrász most jól jövedelmező szerződést kapott egy könyvkiadótól, hogy megírja a történetét. David Mullins és Charlie Craig az esküvőjükre rendeltek volna tortát a Masterpiece Cakeshop üzletében – csakhogy …

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb