Kultúra

Batwoman leszbikusként coming outolt

A Ruby Rose által megformált legújabb Batwoman egész Gotham és persze a világ előtt is bejelentette, hogy leszbikus.

A coming outra a sorozat How Queer Everything Is Today! című epizódjában került sor, és Batwoman bejelentésével a CatCo magazin címlapjára került. Eszerint a DC sorozatában Kate Kane, azaz Batwoman, egy büszkén és nyíltan leszbikus nő – írja a Qnews.

 

 

A karakter mindeddig titokban tartotta szexuális orientációját, akárhányszor felbukkant a városban Batwomanként. A sorozat producere, a nyíltan leszbikus Caroline Dries azt mondja, Batwoman előbújásán már egészen a kezdetektől fogva dolgoztak.

„Végül Kate rájött, hogy civilben mennyire biztonságban érzi magát leszbikus nőként, aztán felölti a jelmezt, és ezzel személyiségének egy részét elrejti a világ elől. Pedig valójában jó lenne, ha Batwoman mindenben megegyezne azzal az illetővel, aki a maszk mögött rejtőzik. Igen, coming outolni fog, és ennek következményei lesznek”

– nyilatkozta Dries.

Batwoman azután döntött a coming out mellett, hogy az emberek elkezdték őt kapcsolatba hozni egy jóképű rendőrrel. Emellett egy hacker is veszélyt jelentett szuperhősi énjére.

Mint később kiderült, a hacker egy tinédzser volt, akit volt barátnője bújtatott elő szülei előtt. Emiatt a lány szülei elfordultak tőle, és később arra sarkallta Batwomant, hogy ő magától tegye meg ezt a lépést. Dries elárulta azt is, hogy Parker –, aki nagy szerepet játszik Batwoman coming outjában – történetét a saját feleségének előbújása alapján álmodta meg.

„Egy lány, akivel még a gimiben randizott, megharagudott rá, és felhívta az édesanyját, akinek elmondta, hogy leszbikus. Úgy éreztem, ezzel sokan együtt tudnának érezni. Ez az olyan emberekről szól, akik még nem állnak készen az előbújásra.”

A forgatókönyv több olyan pillanatot is rejtett, amely nagy hatással volt a színészek érzéseire, aminek köze lehet ahhoz, hogy a készítők saját tapasztalataikból is merítettek. Dries elmondása szerint a főszereplő, Ruby Rose elérzékenyült, miután először olvasta el a forgatókönyvet.

„Azt mondta, hogy elsírta magát olvasás közben. Tudom, hogy ez sokat jelentett neki.”

Ruby Rose több ötlettel is előállt a forgatás során, amellyel még tökéletesebbé tehették a jeleneteket. Az eredeti forgatókönyvben például Batwoman azt mondja: ez már nem lesz jobb, de Rose őszintén elmondta, mit is gondol erről az egy mondatról.

„Tudod, sokan felnéznek erre a karakterre, és sokan nézik a sorozatot, és ők nem akarják azt hallani a főszereplőtől, hogy: Igazad van, ez már nem lesz jobb.”

Ruby és az írók több jeleneten is együtt dolgoztak, hogy őszintébben adhassák át az önelfogadás és szeretet üzenetét.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin