Kultúra

Azonos nemű zsidó és muszlim párokkal hódít egy transz művész

Nagy népszerűségnek örved az online térben egy grafikus, aki úgy döntött, inspirációt vesz saját életéből és különböző hitű, de azonos nemű párokat örökít meg.

Caleb, egy „barna transz srác” képregény készítéssel szeretne foglalkozni. Közösségi oldalán több képet is megosztott már, de legújabb alkotásaival sikerült igazán elnyernie az emberek szívét. Vagy éppen gyűlöletét – írja a PinkNews.

Caleb alkotása

A megosztó képeket kétszer is posztolta, ugyanis először túl sok negatív kommentet kapott. Később átgondolta a történteket, és úgy döntött, a negatív vélemények nem gátolhatják az alkotásban.

Kitöröltem a posztot, miután sok olyan üzenetet kaptam idegenektől, amelyben azt írják, megérdemlem a halált, amiért vallásosként az LMBTQ közösség tagja vagyok. Aztán úgy döntöttem, mégis újraposztolom.

A művész még a Tórából és a Koránból is idézett, amivel hű maradt zsidó és muszlim karaktereihez. „B’tezelem Elohim (Isten képére), párokban lettünk teremtve.

No Title

I deleted this after receiving a lot of messages from strangers telling me that I deserved to die for being religious and LGBT, But I’ve decided to repost. B’tezelem Elohim, and We were made in Pairs. pic.twitter.com/cjMUpNCQ5k

A vallásosság és az LMBTQ közösségbe tartozás miatt a negatív kommentelők azt kívánták, hogy a művészt brutális módon büntesse meg Isten vagy Allah. Bár Caleb jelentette Twitteren a felhasználókat, az oldal semmit nem tett ellenük.

De akadtak szép számmal olyanok is, akiket mélyen érintettek a képek, és a többségük azonosulni is tudott a zsidó és muszlim párokkal: „Zsidó vagyok, biszexuális és imádom ezeket a képeket. Megmelengeti a szívemet, hogy vallásos LMBT tartalmat látok.

A művészeted inspiráló, és a tény, hogy vallásos vagy és az LMBTQ közösség tagja, mutatja, hogy ez a két csoport békében élhet egymás mellett.

A sok gyűlölet ellenére segítesz azoknak az LMBTQ embereknek, akik zsidók vagy muszlimok, és a tudtukra adod, hogy nincs velük semmi baj azért, akik, és mind megérdemlik a szeretetet.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin