Hírek

Az ukrán elnök kamerák előtt osztott ki egy homofób aktivistát

 

Kelet-európai vezetőtől szokatlanul élesen osztott ki egy homofób aktivistát az ukrán elnök. A május 20-án beiktatott új elnök, Volodimir Zelenszkij rekord hosszúságú, 14 órás sajtótájékoztatót tartott egy hete, ahol közel 300 újságíró kérdezhette bármilyen, akár rázós témában.

A sajtótájékoztatót egy ponton azonban megzavarta egy homofób aktivista, aki egy keresztet viselt a nyakában, és számon kérte az elnököt, az ukrán egyház helyett miért “Soros programját” támogatja, beleértve a homoszexuális perverzió reklámozását.

A kérdező zagyvaságait Zelenszkij türelemmel válaszolta meg. Biztosította az urat, hogy nem ismeri Sorost, ő nem a talpnyalója, ezért nem is tudja végrehajtani az utasításait. Nem híve a prostitúció legalizálásának sem, ami nem is törvényes Ukrajnában, és bármilyen törvénymódosításra csak az ukrán törvényeknek megfelelően kerülhet sor.

Mire azonban az elnök a kérdések sorában az LMBTQ jogokig ért, szemmel láthatóan elfogyott a türelme, és élesen válaszolt.

“Ami az LMBTQ témát illeti: nem akarok semmilyen negatívumot mondani, mert mindannyian egy nyitott társadalomban élünk, ahol mindenki megválaszthatja azt a nyelvet, amit beszél, megválaszthatja a nemzetiségét és az orientációját. Hagyják már őket végre békén, az isten szerelmére!”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin