Hírek

Az Új Nemzedék Központ kitiltotta a szegedi LMBT-csoportot közösségi helyéről

Kitiltotta az Új Nemzedék szegedi közösségi teréből a szervezet központi, fővárosi vezetősége a Szegedi LMBT Közösségért csoport rendezvényeit. A jogvédő társaság filmklubot tartott volna pénteken az ÚNK közösségi terében, amit le kellett fújniuk, és a korábban kirakott, a homofóbiát ellenző „biztonságos tér” matricát is leszedték a bejáratról.

Mi áll az ügy hátterében? Magazinunk számára készült interjú a Szegedi LMBT Közösségért csoport munkatársával. A csoport szívesen mesélt volna nyomtatott magazinunk hasábjain a szegedi Új Nemzedék Szeged Közösségi térben szerzett pozitív élményeiről is, erről azonban megkérdezték az ÚNK helyi vezetőit, akik továbbították a kérdést a fővárosi feletteseiknek.

 

A Szegedi LMBT Közösségért sajtótájékoztatója idén áprilisban, amelyen a Biztonságos Tér matricákat helyezték ki szegedi épületekre

Ekkor érkezett a hidegzuhany: az erősen kormánykötődésű menedzsment nem csak a sajtószereplést tiltotta le, de a szervezet rendezvényeit sem engedélyezi továbbá az ÚNK helyi közösségi terében.

Az indok: az LMBT-emberek érdekeit védő civil szervezet szerintük politikailag állást foglal, amiben ők nem akarnak részt venni. A csoport azt írja, a jelenlegi információk szerint a döntést az Új Nemzedék felsőbb vezetése hozta, nem helyi szinten dőlt el, és a kitiltás oka az, hogy az LMBTQ-szervezetek „politizálnak”, azaz szeretnének beleszólni az őket érintő közügyekbe, mint pl. a csoport a helyi esélyegyenlőségi program kapcsán tette ezt a közgyűlésben.

A dolog pikantériája, hogy bár a helyi közösségi tér vezetőségét „megrendítette a döntés”, a felsőbb utasítás miatt még a korábban ünnepélyesen felavatott „biztonságos tér” feliratú matricát is eltávolították az ÚNK közösségi tér bejáratáról, mert azon is szerepelt az ngo logója. A matrica egyébként azt hivatott jelezni, hogy az adott intézmény nemet mond a kirekesztésre, ott senkit nem érhet diszkrimináció szexuális orientációja miatt.

 

Forrás: szegedicsipos.blog.hu

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin