Itthon

Az RTL Klub Magyarország is tiltakozik a homofób propagandatörvény ellen

Közleményben tiltakozik az RTL Klub Magyarország a pedofíliaellenes jogszabály-tervezet ellen, amely a múlt héten benyújtott kormánypárti módosítóknak köszönhetően tudatosan összemossa a nemi identitást és szexuális orientációt a pedofíliával. A javaslatot az országgyűlés ma tárgyalja, holnap pedig szavaznak róla a képviselők.

Mint a televíziós csatorna írja, számukra kiemelt fontosságú a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraiban, de társadalmi szerepvállalásában is. „Azt is valljuk azonban, hogy fontos európai érték a sokszínűség és a tolerancia, ezért aggasztónak tartjuk, hogy egy múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.

A csatorna szerint a tervezet aránytalanul és az alapvető szabadságjogokat figyelmen kívül hagyva korlátozná a homoszexualitás bárminemű megjelenítését a médiában, és tiltaná, hogy a kiskorúak eltérő nemi identitású, vagy szexuális orientációjú emberekkel találkozzanak a műsorokban, filmekben, vagy akár csak a reklámokban.

Megjegyzik, hogy amennyiben azt ebben a formában elfogadná a parlament, akkor csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne olyan alkotásokat bemutatni, mint például a Billy Eliott, a Philadelphia, a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei, és tiltólistára kerülnének olyan sorozatok is, mint a Modern család, a Jóbarátok, vagy éppen a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja.

 

 

A többségitől eltérő nemi identitású embereket csak olyan kitételekkel és olyan késő esti idősávban lehetne ezentúl bemutatni, ahogy például horrorfilmek szereplőit – teszik hozzá.

A tervezet a médiapiac minden hazai szereplőjének jelentős gazdasági károkat okoz, és minden állampolgár számára megnehezíti egyes tartalmak elérését, de ennél is fontosabb, hogy a tervezett szabályozás tulajdonképpen kirekeszti a szexuális kisebbségeket a tömegmédiából, ezzel ellehetetleníti a velük szemben a társadalomban élő negatív sztereotípiák elleni küzdelmet” – olvasható a közleményben.

 

Nem csak a tévében, az interneten sem maradhatnak a melegek

 

Nem csak a tévében, az interneten sem maradhatnak a melegek

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin