Nagyvilág

Az egyik leginkább homofób ország ad otthont LMBTQ konferenciának

Kiverte a biztosítékot nemzetközi LMBTQ szervezeteknél a Nemi Identitás és LMBT Jogok Nemzetközi Konferenciája (International Conference on Gender Identity and LGBT Rights). A konferencia szervezői ugyanis bejelentették, hogy májusi rendezvényüknek az Egyesült Arab Emírségekben található Dubaj ad otthont.

 

 

Mi ezzel a probéma? A közel-keleti ország az egyik leginkább homofóbnak számít a világon. Mivel az iszlám saría jogrend érvényesül, így azokat, akiket azonos neművel szexuális viszonyon kapnak rajta, szabadságvesztéssel, de akár halálbüntetéssel is sújthatják. A szankciók a hét emírésgben eltérőek lehetnek, így a dubajiban például 10 évig terjedő börtön lehet a büntetés.

A meleg turistákat országszerte rendszeresen zsarolják a társkereső applikációk használatával.

A szervezet további két konferenciát tervez tartani idén: egyet Athénban, egyet pedig Pekingben. A helyszínválasztás miatt őket ért kritikákra egyelőre nem reagáltak, csupán annak fontosságát hangsúlyozzák, hogy a világ számos pontjáról érkeznek majd Dubajba a nemi identitást és szexuális orientációt kutató tudósok, hogy az aktuális kérdéseket megvitassák.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin