Színes

Az aktív, passzív és uni mellé új kategóriát vezet be a Grindr

A side néven futó kategóriának mi lehetne a megfelelő magyar alakja?

 

A meleg randiapp egy új lehetőséget kínál azoknak, akik bármilyen oknál fogva nem élvezik vagy nem gyakorolják az anális szexet, és emiatt nem is szeretnék magukat ez alapján kategorizálni az ismerkedésnél. Az aktív-passzív felosztás alapján az uni, az aktív uni, valamint a passzív uni opciók is ugyanis (top, bottom, vers, vers top, vers bottom) mind az anális szexhez kötődnek.

Ezen változat a Grindr: a side nevű kategória bevezetésével azoknak kínál alternatívát, akik ezen felosztáson kívül élik a szexuális életüket. A kifejezés elterjedése egy amerikai pszichoterapeuta, Joe Kort nevéhez fűződik, aki már tíz éve jelezte, téves az az elképzelés, miszerint az anális szex a meleg férfiak számára a szexuális kapcsolat alapértelmezett módja. „Sok mindent szerethetnek, a csókolózást, az ölelést, a nyalást, az orális szexet és egyebeket, csak épp a behatolással járó anális szexet nem” – mondja Kort.

A Twitteren ő osztotta meg a Grindr csapatával folytatott üzenetváltást, ez alapján a következő hetekben a felhasználók elkezdhetik majd használni a side nevű kategóriát.

 

 

Az évszázadok során a behatolással járó anális szex esetében a passzív félhez a gyengeség stigmája tapadt. Ez olyan mélyen beágyazódott, hogy gyakran még a meleg férfiak is az alapján ítélik meg valakiről, hogy aktív vagy passzív lehet-e, hogy mennyire tűnik férfiasnak. Kort rámutat, hogy az anális szex után emiatt sokan küzdenek egy belső szégyenérzettel.

Szerinte sok meleg férfi nem is veszi komolyan azokat, akik nem szeretik az anális szexet. „Sok aktív és passzív tartja ezeket a férfiakat unalmasnak, szűznek, vagy traumatizáltnak. Olyanokat mondanak nekik, hogy csak még nem találkoztál a megfelelő pasival, vagy adj tíz percet magadban, és máshogy fogsz beszélni.” Emiatt azok is nyomás alatt érzik magukat, hogy részt vegyenek az anális szexben, akik egyébként ezt maguktól nem tennék. Számukra a magány is komoly problémát jelenthet, mert úgy tűnik, soha nem találnak magukhoz hasonló társat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin