Hírek

Átverésre figyelmeztetik az ír Grindr felhasználókat

Csalók jelenlétére figyelmeztették az ír Grindr felhasználókat, akik olyan üzenetekkel szembesülhetnek, ahol egy-egy felhasználó homofób támadás áldozatának adja ki magát, és így akar pénzhez jutni.

Egy internetes biztonsággal foglalkozó ír szervezet figyelmeztette az egyik legnépszerűbb LMBTQ randi-applikáció, a Grindr felhasználóit egy új csalásra, amely során a felhasználók rossz kezekbe adhatják bankkártyájuk adatait. Egy blogbejegyzésen keresztül részletesen leírták, hogyan működik az újfajta csalási módszer – számol be róla a Silicon Republic.

Első lépésként a csalók beszélgetésbe elegyednek kiszemeltjükkel, majd pár üzenetváltás után megkérdezik az áldozatot, hogy rendelkezik-e egy bizonyos LGID-del. Amikor a kiszemelt megkérdezi, hogy mi is az, elmondják neki, hogy nemrégiben homofób támadás áldozatai voltak, és egy sérülésekkel rendelkező személy fényképét is megmutatják, mint bizonyítékot.

 

Az első lépés.

 

A csaló ekkor megkéri beszélgetőpartnerét, hogy igazolja személyazonosságát azzal, hogy létrehoz egy azonosítót az általa küldött link segítségével. A link egy olyan weboldalra irányítja az áldozatot, amely egy igazán hihető nyitóoldallal azt állítja, hogy ez egy leszbikus, meleg, biszexuális, transz, és queer bűncselekmény-ellenes szűrőrendszer.

Ahhoz, hogy valaki regisztráljon, a honlapon két eurót kell fizetnie, amelyhez meg kell adnia a bankkártyája adatait. A weboldal arról is biztosítja a mit sem sejtő látogatót, hogy a fizetett összeg egy részét homofób támadások áldozatainak adományozzák.

Miután befejeződött a pénz átutalása, az áldozat kártyájáról máris további ötven eurót vonnak le, és nem tartják valószínűtlennek, hogy a jövőben még több összegtől fosztják meg az illetőt.

Azt tanácsolják, hogy mindenki fokozottan ügyeljen rá, milyen linkeket is küldenek neki a közösségi média felületein, amelyek személyes és bankkártya adatok megadását foglalják magukba.

 

A weboldal.

A Grindr-en keresztül elkövetett bűncselekmények közül ez talán még egy enyhébb változatnak tekinthető, leginkább az után, hogy Dublinban az idei év októberében négyen támadtak meg egy meleg férfit. A támadókkal a mit sem sejtő áldozat a Grindr-en beszélte meg a találkozót, akik végül fegyverekkel estek neki.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin