Sport

A transzneműek jogaiért állt ki a Giro d’Italia kerékpárosa Budapesten

Bár a magyar sajtó kevésbé kapta fel, a 24.hu hívja fel rá a figyelmet, hogy a Cyclingnews külön cikkben foglalkozott Jacopo Guarnieri kerékpáros budapesti kiállásával. A Groupama-FDJ versenyzője ugyanis karkötővel állt ki a magyar LMBTQ-közösség mellett, azon belül is a transzneműek jogaiért a Giro d’Italia budapesti csapatbemutatóján.

 

 

Guarnieri eredetileg látványos kiállást tervezett, egy nagy szivárványzászlót akart viselni, így tiltakozva a melegeket a pedofíliával összemosó törvény ellen, végül azonban úgy döntött, hogy a transzneműeket támogatja egy karkötővel. Guarnieri a jobb kezére vett föl ezért egy csuklószorítót, ami világoskék, rószaszín és fehér színű volt. (A Twitter bejegyzésben a fénykép bal szélén látható.)

Ez egyfajta csendes, de nem néma üzenet volt. Kihasználtam a lehetőséget, hogy egy kicsit biztonságosabb pozícióban fejtsem ki a véleményemet. Azt gondoltam, talán felbosszantok vele valakit, de a közönségből, nem a politikusok közül. (…) Kicsit tartottam tőle, hogy az időfutamon valaki megpróbál megütni. De arra gondoltam, egy ütést még kibírnék, szóval miért ne? Végül is ez Európa, szóval próbáljuk meg” – mondta Guarnieri.

A cikk arra is kitér, hogy a bringás akciója a közösségi médiában rengeteg pozitív visszajelzést hozott.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin