Hírek

A török elnök szerint az „ördögi homoszexuálisok” betegségek terjesztői

Ramadán hónap kezdetének apropóján múlt pénteken beszédet mondott Ali Erbaş, a török Vallási Ügyek Igazgatóságának (Diyanet) vezetője. E lehetőséget arra használta fel, hogy Törökország lakóit figyelmeztesse: együtt kell dolgozniuk a homoszexualitással szemben.

Az iszlám gyógyítja a homoszexualitást. A homoszexualitás betegségeket hoz magával és a bomlás virágait. Munkálkodjunk együtt, hogy megvédjük az embereket ettől az ördögitől” – mondatait számos LMBTQ és emberi jogi csoport elítélte, de felháborodásuk csak arra volt jó, hogy több vezető török politikus is kiállt a nyilvánosság elé Ali Erbaş védelmében. Az elnököt is ide értve.

 

Recep Tayyip Erdogan | Fotó: Getty Images

 

Erdogan hétfői nyilatkozata szerint „aki a Diyanet vezetőjét támadja, az a török államot támadja. (…) Amit mondott, az teljesen igaz.” Az elnök Jog és Fejlődés Pártjából többen is az LMBTQ-szervezeteket kezdték támadni, a klérust pedig méltatni. Ugyanis míg előbbiek „fasiszta mentalitásukkal az ember természet adta jogát támadják, hogy értékrendszere szerint beszélhessen„, addig utóbbiak „védik az iszlám értékeket.

 

Ilyen Törökországban melegként felnőni

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin