Kultúra

A thaiföldi LMBTQ fiúcsapat, ami Latin-Amerikában számít sztárnak

fotó: X / @4mixofficialth

A thaiföldi 4MIX kifejezetten LMBTQ fiúcsapatként határozza meg magát, még akkor is, ha hivatalosan csak egyikük meleg. Mcka Natphatra, Folksong Chaninthorn, George Ramet és Ninja Jarukit hangsúlyosan kiáll az LMBTQ jogok mellett, és azért használják az uniszex megjelenést, és azért döntöttek a genderfluid divat mellett, hogy ne korlátozza őket a hagyományos férfi és női ruházat kettőssége.

Ami meglepő lehet, hogy hazájukon kívül Latin-Amerikában sikerült karriert csinálniuk, ahol népszerűek annyira, hogy rendszeresen turnézhatnak arrafelé, és jelenleg is épp Brazíliában koncerteznek. Bhurit Kunjara, a formációt létrehozó kiadó vezetője a Bangkok Postnak arról beszélt már a 4MIX debütálása után nem sokkal, hogy a csapat rajongóinak több mint harmada latin-amerikai országban él.

A két távoli régió egymásra találása elsőre talán fura, pedig viszonylag egyszerű az oka: a thai popzene, a t-pop a koreai popzenét próbálja beérni, és a koreaiak már a kilencvenes években sikereket értek el azzal, hogy spanyol nyelvű slágereket dolgoztak fel, és a mai k-pop csapatok is készítenek rendszeresen spanyol nyelvű dalokat. A 4MIX hasonló módon spanyolul adta ki a Roller Coaster című dalukat, az ilyesmit pedig mindig hálásan fogadják a latin rajongók. Így aztán nem meglepő, hogy Thaiföld mexikói nagykövetsége meghívta őket fellépni – a minikoncerten pár száz főre számítottak, aztán a helyszínre háromezren próbáltak bejutni.

Míg otthon rendszerint más együttesekkel lépnek fel egy-egy rendezvényen, itt csak miattuk jöttek a rajongók, akik a szállodába ajándékokat és leveleket vittek, és a csapat elmondása szerint fura élmény, hogy Thaiföldről kilépve Mexikóban hirtelen szupersztárnak érzik magukat, ahol a koncertjükről még a helyi média is beszámol.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin