Kultúra

A Telekom Electronic Beats kiadja a legjobb karantén alatt írt zenéket

A meleg társadalom mindig is rengeteget adott a művészetekhez. Legyen szó irodalomról, festészetről, vagy belsőépítészetről, a meleg férfiak és egyáltalán az LMBTQ-közösség sokszor a különböző művészeti ágakban találta meg az önkifejezés lehetőségét, csodálatos dolgokat adva ezzel a világnak.

Nincs ez másként a zenével sem és az elmúlt hónapok bizonytalansága és bezártsága még többeket vonzott a hangszerek, az éneklés és zeneírás felé. Ebben az egyedülálló helyzetben a Telekom Electronic Beats magyarországi csapata is azon van, hogy támogassa azt az alkotni vágyó és az alkotásokra nyitott közösséget, amiről és amihez egyébként is szólt az elmúlt években.

Most azonban, amikor élőben még mindig csak korlátozottan találkozhatunk egymással, minden korábbinál többet számít a digitális összefogás. Ennek szellemében indult útjára áprilisban a SzpottoljOtthon streamsorozat és ennek mentén született meg a legújabb kezdeményezés, amelynek célja felkutatni hazánk legkreatívabb olyan otthoni zenekészítőit, akik eddig nem tudták áttörni a figyelem falát, pedig megérdemelnék!

 

 

A Telekom Electronic Beats csapata június 7. vasárnap éjfélig várja olyan zenei producerek jelentkezését, akik az önkéntes karantén alatt, a #maradjotthon szellemében írtak vagy írnak épp friss zenéket, és ezeket szeretnék megmutatni Magyarországnak és a világnak.

A beküldött anyagok elbírálását ismert nevek segítik és a kiválasztott legjobbak végül hivatalosan kiadott válogatásokra is felkerülnek, amiket a Telekom Electronic Beats a Seleced Sounds kiadóval közösen jelentet meg, az Analogue Zone-nak köszönhetően professzionális masteringet követően biztosítva a tökéletes megszólalást.

A kiválasztott zenék szerzői pénzjutalomban részesülnek, egy dal videóklipet is kap, egy 25 év alatti fital kezdő producer pedig MagentaKraft különdíjjal is gyarapodik, ami egy masztering kurzus, illetve egy Elektron Digitakt dobgép.

Nevezni kettő és nyolc perc közötti zenei dolgozatokkal lehet, három kategóriában: Popping (azaz popzene), Clubbing (vagyis éjszakai táncparkettet célzó zenék) és Xperimenting (kísérleti darabok). A hármas tematika már fut a a Telekom Electronic Beats folyamatosan frissített Spotify lejátszási listáin is, érdemes vetni rájuk egy pillantást és belehallgatni az elérhető zenékbe!

Több feltételt a csapat nem is szeretne szabni – hisznek abban, hogy ugyan most fizikai korlátok közé vagyunk szorítva, együtt mégis egy olyan, határokon átívelő dolgot lehet létrehozni, amire az utánunk jövő generációk is boldogan nyomják meg a play gombot!

A pályázat pontos menetéért kattints az electronicbeats.hu-ra!

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin