Itthon

A szivárványos táska mellett egy videóval is készült az IKEA

fotó: YouTube

 

A homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni világnap (május 17.) alkalmából az IKEA ismét a sokszínűség és a befogadás fontosságára hívja fel a figyelmet itthon is.

„Fontos tudnunk, hogy egy személy identitásának nem kizárólag a szexuális orientáció vagy a nemi identitás elemei azok, amikkel foglalkoznunk kell” – mondja Roman Bojko, az IKEA magyarországi, csehországi és szlovákiai Egyenlőség, Sokszínűség és Befogadás vezetője. Vannak, akik etnikai hovatartozásuk, társadalmi osztályuk, vallásuk, testi és értelmi képességeik miatt szembesülnek további megkülönböztetéssel. „Számunkra az ideiglenesen berendezett szobák kialakítása több mint szimbolikus. Tudjuk, hogy még mindig sokat kell tennünk annak érdekében, hogy az LMBT+ közösség minden tagja egyenlő bánásmódban részesüljön és befogadva érezze magát” – teszi hozzá Roman Bojko.

Az IKEA a STORSTOMMA táskák eladásából származó nyereséget idén is a Háttér Társaság számára ajánlja fel

Ezzel a szivárványos táskával a vásárlók is kifejezhetik támogatásukat egy olyan világ iránt, amelyben mindenki otthon érzi magát, és csatlakozhatnak ahhoz a több mint 3,5 millió emberhez szerte a világon, akik büszkén hordják ezt a táskát. 2019 óta több mint 26 országban árusítottuk a STORSTOMMA táskát, a bevétel egy részét pedig közvetlenül az egyenlőségért küzdő helyi LMBTQ szervezeteknek juttatták el.

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Háttér Társaság számára szeretnénk felajánlani az ikonikus táskákból származó bevétel egy részét. 2020-ban ennek a kezdeményezésnek köszönhetően 1,5 millió Ft-tal tudtuk támogatni a szervezet tevékenységét”

 

– mondta el Roman Bojko. A szivárványszínű táskák 495 Ft-ért megvásárolhatók az IKEA áruházakban és online. A vásárlók szó szerint hangot is adhatnak büszkeségüknek az új ENEBY hangszóró fronttal. Az ötlet cég egyik japán LMBTQ munkatársától származik, aki különböző színű vékony szövetcsíkokat ragasztott két hordozható ENEBY hangszóróra, így a büszkeség jeleként a hangszórók gyönyörű szivárványos frontokat kaptak. A 2019-ben készített ENEBY szivárványszínű front némi módosítást követően már 33 országban kapható. Az új, limitált kiadású, letisztult kialakítású, szivárványos előlapok korlátozott ideig lesznek elérhetők 2490 Ft-ért.

Mindezeken túl az IKEA a hivatalos YouTube-csatornájára egy kisfilmet is feltöltött a sokszínűség jegyében. Mint írják, mindig is az emberekért dolgoztak, ami számukra azt jelenti, szeretnék, ha mindenki otthon érezhetné magát – és nem csak az IKEA-ban, de mindenhol. Ezért is fontos, hogy beszéljenek az LMBTQ elfogadásról, amihez a világ számos pontjáról kértek fel LMBTQ embereket, hogy meséljenek magukról.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin