Hírek

A nagybátyja a leghíresebb homofób prédikátor, az anyja lelkész, ő pedig meleg

Lucas Santos / fotó: Instagram

 

Silas Malafaia az egyik legmegosztóbb személyiség Brazíliában. A közismert televíziós prédikátor a gyűlölet-bizniszben utazik, befolyása van a politikára, és harcos homofób nézeteket vall. Mindez pedig kifizetődik: amikor a Forbes pár éve összeállította a kimutatását, Malafaia az egyik leggazdagabb prédikátornak számított a maga 150 millió dolláros vagyonával. Saját magát büszkén a melegek végzetének tartja, és azon dolgozik, hogy elfogadják a törvényt, ami Brazíliában betegségként tartaná nyilván a homoszexualitást. Szerinte az LMBTQ közösséget védő minden törvény a keresztény értékeket rombolja, két azonos nemű embert alkalmatlannak tart a gyereknevelésre, ahogy szerinte a meleg papok is méltatlanok a pozíciójukra. Rendre kirohan a pride felvonulások ellen, és ha tehetné, egy szigetre deportálná a melegeket.

Köztük vajon a saját családtagját is? Ugyanis Malafaia unokaöccse, Lucas Santos meleg, aki nemrég az Instagramon mutatta be saját drag alteregóját Peridot néven. A videóban Lana Del Rey Love című dalát adja elő a saját hangján.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@itsperidotx által megosztott bejegyzés,

 

Ha a homofób nagybácsi nem lenne elég, az édesanyja is a vallásban teljesedett ki. Eyshila Santos maga is evangéliumi lelkész, valamint az egyik leghíresebb brazil gospel-énekes, akinek 3,3 millió követője van az Instagramon. Pályafutását hat platina- és kilenc aranylemez, valamint másfél millió eladott album fémjelzi. A család életét azonban beárnyékolta a tragédia, amikor Lucas bátyja, Matheus 17 évesen vírusos agyvelőgyulladásban elhunyt.

Miután Lucas coming outolt, a követőitől szeretetet és támogatást kapott, de sokan féltek, hogy híres családja teljesen más módon fog reagálni. Nagybátyjával ellentétben édesanyja korábban nem nyilvánított véleményt LMBTQ témákban, ettől függetlenül Eyshila követőit bizonyára meglephette az asszony a reakciója. A drag queen előadás után ezt írta az alábbi képhez:

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eyshila (@eyshilasantos) által megosztott bejegyzés,

 

“A gyermekeink az Úrtól kapott örökségeink, de nem a saját tulajdonaink. Ők a gyermekeink, nem a trófeáink. Ők a mieink, de független lelkek. Nem a saját folytatásaink, megvannak a saját történeteik, választásaik és érzéseik. Szülők, szeressétek a gyermekeiteket! Szeressétek, és mutassátok ki a szeretetet szavakkal és a viselkedésetekkel! Mielőtt a mi gyermekeinkké lettek, ők az Úrhoz tartoztak. Ahogy az Úr szeret minket feltétel nélkül, mi is úgy szeretjük a gyermekeinket. Szeressünk még akkor is, ha nem értünk egyet a tévedéseikkel. Szeressünk akkor is, ha nem fogadjuk el a választásaikat. Szeressünk bűntudat és szégyen nélkül. Hiszen aki szeret, az nem vár cserébe semmit. Nem kell magyarázkodnia.”

A brazil Globo híroldal tudósítása szerint Lucas is reagált az édesanyja szavaira: “Nagyon szeretjük egymást, függetlenül attól, hogy különböző dolgokban hiszünk. Ha választhatott volna, meleg fia lenne? Nem. Ha választhattam volna, egy evangéliumi prédikátor édesanya lenne? Nem. De így történt… És mi szeretjük és tiszteljük egymást továbbra is.”

 

 

Brazília mostantól bünteti a homo- és transzfóbiát

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin