Hírek

A melegházasságot a pedofíliához hasonlító férfit tüntetett ki Donald Trump

Magyar idő szerint szerda éjjel megtartotta harmadik évértékelő beszédét az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump. A közel másfél órás, a nemzethez és a kongresszus tagjaihoz intézett szónoklat számos témát érintett és nem maradtak ki belőle az inkább szórakoztató showműsorokba illő elemek.

Így történhetett meg, hogy amikor a kitartó győztesekről szólt, üdvözölte a végstádiumos rákbeteg Rush Limbaugh kozervatív rádióst, akit helyben a civileknek adható legmagasabb kitüntetést adományozta, amit a First Lady, Melania Trump helyben át is nyújtott.

 

 

A gesztus láthatóan a kitüntetett is meglepte, ami nem csoda, hiszen az elnöki évértékelő beszédet nem szokás hasonló ceremóniával megszakítani.

A kitüntetett személye pedig sokakban felháborodást keltett. Rush Limbaugh évtizedek óta megosztó személyiség, aki előszeretettel hergeli egymás ellen a politikai táborokat. Emellett hírhedt rasszista és homofób nézeteiről is.

2013-ban például azt állította, hogy a férfiak közötti házasság lehetővé tétele nem más, mint „a pedofília normalizálása”. „Azt akarják, hogy elhiggyük, a pedofília nem más, mint egy újabb szexuális orientáció” – fűzte akkor tovább gondolatát.

2015-ben pedig a következőt javasolta a melegek elleni diszkrimináció palástolásához: „Ahelyett, hogy azért utasítod el egy meleg pár esküvőjére a süteménykészítést, mert elutasítod a homoszexualitást, mondd azt, hogy félsz a muszlimok megtorlásától.

2016-ban attól rettegett, hogy Barack Obama leszbikus farmerekkel árasztja majd el a déli államokat, 2017-ben pedig állította, hogy a Holdfény kizárólag azért kaphatta meg a legjobb filmért járó Oscar-díjat, mert az Akadémia tagjai féltek az erőszakos bosszútól, ha nem egy meleg témájú filmet választanak ki.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin